Pravnica Aida Šćuk – Mostarka koja je stvorila brend prepoznatljiv čak i u Evropi – La Reina brend

11 okt

Sve je počelo kao hobi, a potom se pretvorilo u prepoznatljiv brend – Kad pronađeš klijentelu širom Evrope, onda je samo nebo granica – Sve se može kad se hoće, znamo koliko je teško naći posao u struci u našoj zemlji, najbitinije je biti snalažljiv, fleksibilan te svoju sposobnost i kreativnost pretvoriti u posao!

Mostarka, Aida Šćuk (32), diplomirana pravnica koja trenutno ne radi posao u struci ali aktivno traži posao za koji se obrazovala, s nama je podijelila priču i o onoj kreativnoj strani sebe. Ako ste mislili da pravnici nemaju i onu kreativnu „žicu“, prevarili ste se. Iznenađenjima nikad kraja zar ne? Aida je pravnica koja je stvorila brend prepoznatljiv čak i u Evropi.

-„Još od djetinjstva sam pokazivala smisao za kreativnost, odlično sam crtala i šila barbikama haljine. S dizajniranjem nakita počela sam prije četiri i po godine. Sjećam se, sve je počelo početkom 2013. godine kada sam kupila od jednog kreativca ogrlicu i gledajući je, sama sam sebi rekla: „pa zašto ja ne bih mogla sama sebi napraviti ovakvu jednu?! I zaista, tako je sve počelo, spontano… Odmah nakon što sam sebi napravila ogrlicu, drugarice su htjele da i njima napravim, a i rodice… Potom sam otvorila poslovni Facebook profil i tu prezentovala svoje rukotvorine. Na moje veliko iznenađenje, odmah je to nekako fino krenulo s prvim narudžbama. Što se tiče naziva brenda La Reina, to je bilo onako „na prvu“, odmah sam znala da će se moj nakit tako zvati. Na um mi je palo kad sam bila u Španiji 1997. g, (prije 20 g.), sa drugaricama Španjolkama sam prisustvovala karnevalu, bile smo učesnice i bile smo obučene kao kraljice, a sami naziv La Reina u prevodu znači Kraljica“ – ispričala je Aida koja po narudžbi radi oglice, narukvice, naušnice, prstenje, body chain-ove, kristalne remene i još mnogo toga.
Od metalne osnove u boji zlata i srebra, kristaliaraznih boja, oblika i veličina, staklenih i plastičnih perli, lanaca svih boja i veličina, gajtana raznih veličina i boja Aida izrađuje ovaj unikatni nakit koji bi svaka djevojka poželjela nositi.

-„U početku je ovo bio moj hobi, a sad je već vrlo poznat brend – La Reina. Većini u regiji i Evropi brend koji sam stvorila postao je prepoznatljiv i to je moj izvor prihoda“ – rekla je Aida.

Posao u struci nije jednostavno dobiti uz veliku konkurenciju i još veću nezaposlenost, ali posao se može i stvoriti, ako ne u struci, onda ni alternativa nije loša opcija. Važno je nešto raditi, a težiti ka ostvarenju cilja. Najgora je stvar ne raditi ništa i čekati da se čudo dogodi.

-„Moje mišljenje je da sve se može kad se hoće, znamo koliko je teško naći posao u struci u našoj zemlji, najbitinije je biti snalažljiv, fleksibilan te svoju sposobnost i kreativnost pretvoriti u posao, jer ručni rad se oduvijek jako cijeni i kad pronađeš klijentelu širom Evrope, onda je samo nebo granica“ – ponosno je izjavila Aida čije prozvode možete pogledati na Facebooku klikom OVDJE i na Instagram profilu la_reina_jewellery.

Ona ističe da njene klijentice imaju puno povjerenje u nju jer im radi nakit za vrlo značajne prigode kao što su svadbe, mature, krštenja, pričesti, vjerski praznici, rođendani, odnosno, svi značajni datumi i prigode. Također, brojne su i one klijentice koje prate modu i žele svoje odjevne kombinacije upotpuniti originalnim i upečatljivim detaljima kao što je La Reina nakit.

-„Moram napomenuti da nikad nisam imala zahtjevne klijentice, one meni pošalju sliku svoje haljine koju će nositi za određenu prigodu, a ja nakit dizajniram na osnovu toga. Sretna sam jer vjeruju u moj izbor pa mi prepuste apsolutno sve, a meni je to izazov i tada mi je inspiracija na vrhuncu“ – pojasnila je Aida ističući da je vječiti optimista.

-„Samo idem naprijed bilo šta da je u pitanju, pa makar i pala. Vodim se onim-nije važno koliko puta padneš, važno je koliko puta ustaneš“ – poručila je Aida koja kaže da ne voli mnogo unaprijed planirati ali da ima kratkoročne ciljeve prema čijem ostvarenju ide.

Zeda.ba

(Visited 322 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments