Poznati među nama: Marijana Perinić, pisac, komičarka i voditelj

25 okt

Kada naiđete na osobu koja ume na vrlo humorističan, a opet istinit način da iskaže i ukaže na neke savremen pojave i fenomene uvek bude zanimljivo, što nas je i navelo da porazgovaramo sa Marijanom Perinić. Njena interesovanja idu u različitim pravcima i smerovima, ali se uvek vrate pitanjima i odgovorima na temu muško­ženskih odnosa. Voditeljka, stand up komičarka, pisac, Marijana uspeva da svojim izjavama i komentarima drži pažnju publike, te da i sama izazove velike reakcije. O čemu to sve priča i piše ovih dana, saznaćete upravo iz intervjua koji smo sa njom uradili.

Marijana, voditeljka ste, stand up komičarka, pisac, što znači da sfera Vaših interesovanja nikako nije mala. Međutim, koje zanimanje vama najviše prija?
Rekla bih da u voditeljstvu najviše uživam, jer mi je možda najlakše, pa sam najopuštenija.Najteža je definitivno ­stand up komedija, zbog čega mi je paradoksalno i najdraža, jer svaki put pred nastup osjećam snažni udar adrenalina, jer nikada ne znate kako će vam nastup proći, ma koliko god vi bili pripremljeni. Upravo zbog te neizvjesnosti se priča da smo mi komičari ludi kao padobranci. Ali onda opet, s druge strane, obožavam i pisanje, jer u njemu lebdim i odlazim u neke paralelne svjetove, što čini taj
posao beskrajno kreativnim, ali opet i usamljeničkim. Tako da je možda zdrava bilanca između ova tri posla za mene dobitna kominbacija.

Vaši komičarski nastupi baziraju se na priči o muško­ženskim odnosima. Šou koji ste s tim u vezi pokrenuli nosi naziv “Štiklom u mozak, loptom u dupe”. Čija je ideja bila naslov i kakvo značenje tačno sa sobom nosi?

Show je nastao kao nuspojava moje prve zbirke kratkih priča “Gore ne može” , a koja sukus mojih tadašnjih nastupa po Hrvatskoj, na kojima sam najviše pričala o muško­ženskim odnosima. Nakon uspjeha te prve knjige, dobila sam upit da nastupam upravo na tu temu, a onda mi se samo upalila lampica: Zašto ne bi imala redovan show? Tako sam probrala ekipu komičara i počeli smo nastupati pod nazivom „”Štiklom u mozak, loptom u dupe”, gdje pričamo o svojim zapažanjima, iskustvima i suživotu s boljim i gorim polovicama, uz gostovanja profesionlanih imitatora koji vješto oponašaju poznate face sa
naše scene. Show je doživio veliki uspjeh u Hrvatskoj, a uskoro slavimo i peti rođendan. Bila bi mi velika čast sa ekipom nastupati u Beogradu, jer sam sigurna da bi se u našim komičnim, ali opet i iskrenim pričama mnoge Beograđanke i Beograđani pronašli.

Wannabemagazin.com

(Visited 127 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments