Pozitivna priča iz Prijedora – Put mlade Sande do prvog zaposlenja

3 feb

U sklopu redovnih aktivnosti Centri za informisanje, savjetovanje i obuku (CISO) organizuju grupna informisanja, individualna savjetovanja, kao i radionice koje se odnose na pisanje radne biografije, motivacionog pisma, prepoznavanja vlastitih kompetencija i vještina, te razgovora sa poslodavcem.

Jedna od onih koja je prošla navedene aktivnosti u Centru za informisanje, savjetovanje i obuku Prijedor je Sanda Javorić. Ona se nakon završenog studija na Saobraćajnom fakultetu u Doboju vratila u rodni Prijedor i prijavila na biro.

“Prilikom prijave na evidenciju nezaposlenih, moj savjetodavac me uputio u CISO. Moram priznati da sam u početku bila skeptična, s obzirom da sam se smatrala sposobnom za samostalno traženje posla. Međutim, ubrzo sam shvatila da su radionice i savjetovanja kojima sam prisustvovala izuzetno korisne, posebno za mlade ljude koji nakon završene škole prvi put kreću u traženje posla. Naučila sam kako da napišem i prilagodim svoj CV i motivaciono pismo zahtjevima poslodavca, te kako da se što bolje predstavim na razgovoru za posao. Tu sam saznala i mnogo korisnih informacija koje su mi pomogle u traženju posla.

Svakako preporučujem mladim ljudima koji su u potrazi za poslom da se uključe u aktivnosti koje realizuje CISO. Dragan koji je koordinator Centra će im dati mnogo korisnih savjeta i informacija. Pronalaženje posla za mladog čovjeka, pogotovo bez radnog iskustva je velika avantura. Ja sam kao i većina nastojala da ova avantura traje što kraće i zato mi je svaka pomoć bila i više nego dobrodošla”, kazala je Sanda.

Danas je Sanda zaposlena u privatno firmi, koja ima poslovnicu u Prijedoru.

“Za oglas sam saznala od svog savjetodavca. S obzirom da se radilo o poslu u mojoj struci, odmah sam se prijavila na oglas. Ubrzo me poslodavac pozvao na razgovor. Tu sam imala priliku da se predstavim poslodavcu i da iskoristim sve one savjete koje sam dobila u Centru. Moram priznati da mi ovi savjeti dobro dođu i sada kada sam zaposlena, s obzirom da sam sad u poziciji da često obavljam razgovore sa zainteresovanim kandidatima za rad u kompaniji u kojoj radim. Činjenica da se u kompaniji u poljednje vrijeme zaposlilo još nekoliko lica koja su prošla kroz aktivnosti Centra je svakako dobra preporuka svim mladima koji su u potrazi za poslom da posjete CISO Prijedor”, završila je Sanda.

Zzzrs.net

(Visited 238 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments