Potreban vam je spisak knjiga za ljeto? Ovo je 10 najprodavanijih biznis knjiga na Amazonu

25 jun

Leto se već približilo, vreme je da snabdete kvalitetnom literaturom. Bez obzira gde idete, biće vam potrebna razonoda koja će vas u isto vreme opustiti ali i nečemu naučiti.

Prema Amazonu, ovo je 10 najtraženijih knjiga u oblasti biznisa, a prenosi sajt Inc.

1.„Option B“, Sheryl Sandberg, Adam Grant.

Ova knjiga je toliko popularna da se našla triput na Amazonovoj list u tri različita formata. „Option B“ govori o direktorki Fejsbuka koja je morala da pronađe svoj put nakon što joj je muž preminuo, i to uz pomoć njenog prijatelja, psihologa Adama Granta.

2. „The Second Machine Age“, Erik Brynjolfsson, Andrew McAfee.

Knjiga je o uticaju tehnologije na našu ekonomiju – neka vrsta svedočanstva o tome kako smo postali veoma anksiozni. Ali krajnja poruka je pozitivna. Kritika ju je ocenila kao „optimističnu“ i „ohrabrujuću“.

3. „The Healthy Habit Revolution“, Derek Doepker.

Pitanje od milion dolara – Kako da imate zdravije životne navike? Doepker obećava da lična transformacija zahteva samo 5 minuta dnevno.

4. „Business Adventures“, John Brooks.

Bil Gejts je ovu knjigu ocenio kao „najbolju biznis knjigu koju je ikada pročitao.“
Postoji li veća preporuka od te?

5. „I Will Teach You To Be Rich“, Ramit Sethi.

Ova knjiga postala je finansijski klasik, i jedna od najprodavanijih knjiga osam godina nakon što je izdata. Deo zasluge ide naravno i naslovu. Sethi nudi čitaocima i „šestonedeljni personalni finansijski program za osobe starosti od 20 do 35 godina.“

6. „Predictably Irrational“, Dan Ariely.

Bihejvioralni ekonomista i najprodavaniji autor New York Times-a, Dan Ariely, dao je uvid u to kako su neke iracionalne odluke dovele do ekonomske krize.

7. „Mini Habits“, Stephen Guise.

Guise kaže da smo na potpuno pogrešnom putu ako želimo radikalno da menjamo život zbog nekih velikih ciljeva. Ključ je u malim, bebećim koracima, kaže Guise.

8. „13 Things Mentally Strong People Don’t Do“, Amy Morin.

Tekst se prvo pojavio kao viralna senzacija u obliku blog posta, a onda je „13 Things Mentally Strong People Don’t Do“ proširen i izdat u formi knjige psihoterapeuta Amy Morin.

9. „How to Read Literature Like a Professor“, Thomas C. Foster.

Ova knjiga neočekivano je ušla na listu najprodavanijih biznis knjiga, i predstavlja neku vrstu vodiča za čitanje literature. Neki od najpametnijih lidera znaju da fikcija može mnogo toga da nauči svakoga ko želi da utiče na druge i razume ih.

10. „The Life-Changing Magic of Tidying Up“, Marie Kondo („Magija pospremanja koja će vam promeniti život“, Mari Kondo).

Neko piše o tome kako da pospremite kuću i to neko želi da čita? Da, knjiga je internacionalni bestseler, i to već nekoliko godina zaredom. Očistite kuću kako treba jer će to uticati i na vaš život.

Bizlife.rs

(Visited 426 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments