Postanite ‘jutarnji tip’ uz ovih nekoliko navika

15 jan

Ukoliko se ubrajate u one osobe koje alarm pomiču za dvije minute unaprijed, teško se razbuđujete i često se za posao spremate u svega par minuta, onda je možda vrijeme da polako mijenjate svoju rutinu i saznate kako jutra možete početi energični, nasmijani i motivirani. Vaša jutarnja rutina može sadržavati i doručak, tjelovježbu i vrijeme za vas! Kako? Izdvajamo 5 praktičnih savjeta.

1.Probudite optimizam od ranog jutra

Nemojte jutro započeti mrzovoljni. Držite se sljedećeg seta razmišljanja: budni ste, pred vama je cijeli dan. Rastegnite se, nasmijte i ignorirajte osjećaj pospanosti. Kroz koju minutu ćete se u potpunosti probuditi i osjećate entuzijazam za sve što vas čeka, budući da ste ranijim ustajanjem sebi priuštili dodatno vrijeme za obavljanje svih zadataka.

2. Pazite na zdravi doručak

Nemojte kavu piti u hodu. Svako jutro započnite uz citruse koji će vam dati energiju i dodatno vas razbuditi, kavu ili čaj te hranjiv doručak.

3. Kreirajte listu stvari kojima se veselite

Taj dan ili taj tjedan. Tako ćete od ranog jutra imati osmijeh na licu. Bilo da je riječ o projektu koji započinje u 2018. godini, uzbuđenju jer nam se bliže blagdani ili nečem trećem – zapisivanje misli koje vas veseli utjecatI će pozitivno na vas.

4. Jutarnje afirmacije

Dok se spremate možete poslušati neki od omiljenih TED govora, pročitati inspirativne izjave ili dio knjige koja vas inspirira, a sve to u cilju buđenja dodatne doze samopouzdanja, hrabrosti i proaktivnosti.

5. Jutarnja tjelovježba

Čak i tjelovježba od samo 10 minuta ima velik utjecaj na buđenje cijelog organizma. Na vama je da izaberete rutinu koja vam u potpunosti odgovara.

Manager.ba

(Visited 228 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments