Poduzetni studenti će preko njih moći legalno prodavati svoje proizvode u svijetu

27 dec

Dvije studentice Tekstilno-tehnološkog fakulteta pokrenule su Zadrugu preko koje će njihove kolege moći prodavati svoje proizvode u Hrvatskoj u Europi. Kažu kako je riječ o start-up platformi koja će studente lakše implementirati na tržište, ali im biti i poduzetničko “vježbalište”.

Studenti zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakultetu osnovali su zadrugu Fabrico8 co-op s ciljem omogućavanja bivšim i sadašnjim studentima da legalno prodaju svoje proizvode na domaćem u europskom tržištu. Zadruga je osnovana po uzoru na kooperative iz Francuske, Japana i Kanade, a iznikla je iz jednog razgovora studenata u vlaku koji su pričali kako studiraju ali i moraju raditi, piše Poslovni dnevnik. Idejom su se pozabavile studentice Josipa Vurnek i Vladimira Pavlović kojima su se kasnije pridružili još neki studenti i profesori njihovog fakulteta.

“Fabric8 je start-up platforma, mogli bismo reći poduzetničko ‘vježbalište’, oblik samozapošljavanja. Zahvaljujući njoj studenti mogu za vrijeme studiranja dobiti određene informacije o brandiranju i marketingu, te tako praktički preko nje stasati i sami otvoriti svoju tvrtku ili obrt” kažu Josipa Vurnek i Vladimira Pavlović.

Prodaja putem on-line dućana

Studentice-osnivačice tvrde da će se njihove kolege preko zadruge lakše implementirati na tržište, te se maknuti iz sive zone poslovanja. Pritom ističu da je Zadruga društvo osoba čije se poslovanje odvija po međunarodnim načelima poslovanja i umrežavanja, što dodatno “favorizira” zadruge, kao šire, studentsko prihvatljivije oblike poslovnog organiziranja.

Prodaja bi se trebala vršiti putem online dućana, na raznim manifestacijama i sajmovima, a s vremenom nadaju se i putem prodavaonice u centru grada.

Net.hr

(Visited 236 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments