Počeo je regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited 2017

3 nov

Drugi regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited 2017. počeo je sa zvaničnim radom jučer u Domu mladih u sarajevskoj Skenderiji, koji je samo jedna od šest lokacija ovogodišnjeg foruma koji traje tri dana.

Ove godine, kako je kazao Senad Alibegović, direktor programa Sarajevo Unlimiteda, forum je ugostio 73 govornika i govornice iz cijelog svijeta, 50 regionalnih startupa, iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova i BiH, a očekuju 3.000 učesnika i učesnica.

Bilo nam je jako važno da napravimo platformu koja može da, prije svega, okupi inovatore i inovatorice, poduzetnike i poduzetnice i sve entuzijaste koji žele mijenjaju situaciju u BiH, zemlji u kojoj živimo, tako da smo od prošlogodišnjeg foruma imali nevjerovatne rezultate u kontekstu umrežavanja startupa sa kompanijama, te uspostavljanja biznisa između malih startupa i velikih korporacija i kompanija. Isto tako, imali smo i veliki broj radionica koje su napravile veliki transfer znanja i vještina. Dalje idemo u istom smjeru, a imamo i neke konkretne rezultate poput radnih mjesta za naše učesnike, naše talente i poduzetnike, kazao je Alibegović.

Moto ovogodišnjeg Sarajevo Unlimiteda je Dobro došli u grad talenata, a organizatori su poručili kako su od prošle godine mnogo napredovali i kako će i rasti i širiti se i dalje.

U glavnom programu foruma predstavlja se veliki broj govornika, bit će održano nekoliko panel diskusija, a održava se i sajam startupa na kojem se predstavlja 50 regionalnih startupa.

Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima potražite na zvaničnoj web stranici: http://weareunlimited.ba kao i na nalozima Foruma na društvenim mrežama: Facebook stranici Sarajevo Unlimited, Instagram nalog unlimitedbih, Twitter nalog @UnlimitedBiH.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments