Počela promocija Programa Mladi Eko Reporteri!

13 dec

Danas je u Sarajevu održana prva od pet promotivnih radionica novog programa u BiH pod nazivom Mladi Eko Reporteri na kojoj je sudjelovalo 30 mladih – predstavnika različitih srednjih škola sa prostora Kantona Sarajevo. Program koordinira Munja Inkubator sa svojom info platformom Hoću.ba u partnerstvu sa kompanijom EKOPAK – prvim ovlaštenim operaterom sistema upravljanja ambalažnim otpadom.

20161213_121715_resized

Program Mladi Eko reporteri angažira mlade od 15-21 godine koji istražuju pitanja i probleme zaštite životne sredine i izvještavaju o njima kroz pisani, fotografski ili video zapis, kad god je moguće predlažući rješenja. Program razvija vještine i znanja sudionika. Pruža im dublje razumijevanje održivog razvoja i zaštite životne sredine, jača njihove komunikacijske i građanske vještine, osobnu inicijativu, timski rad, kritičku analizu, socijalnu odgovornost i liderske sposobnosti.

20161213_121555_resized

Munja Inkubator sa info platformom HOĆU.ba otvorit će poziv za radove mladih prema međunarodnom formatu Programa Mladi Eko Reporteri početkom 2017. godine.

Nakon otvorenog poziva mladi će imati dva mjeseca za pripremu svojih radova koji će moći biti u nekoj od tri kategorije:

  1. ČLANAK (do 1.000 riječi)
  2. FOTOGRAFIJA / FOTO ESEJ
  3. KRATKI VIDEO (do 3 minute)

Najbolji radovi bit će nagrađeni, te će imati mogućnost učešća i na međunarodnom takmičenju. Partner Hoću.ba platforme kompanije Telemach će pobjednicima iz svake kategorije dodijeliti tablet. Također, radovi će biti objavljeni i na vodećoj info platformi Hoću.ba koju je u ovoj godini posjetilo više od 300.000 osoba.

20161213_120851_resized

Uskoro više informacija o takmičenju uz priručnik i vodič za pripremu radova. Naredne promotivne radionice bit će održane u Mostaru, Tuzli, Bihaću i Travniku.

www.ekopak.ba

 

(Visited 363 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments