Poboljšanje položaja mladih u Općini Centar

16 avg

Jačanje saradnje u svim oblastima: VD Direktor Omerović razgovarao sa predsjednikom mladih Općine Centar Sarajevo.

VD direktor Omerović i predsjednik mladih Vukša-Fejzić su konstatirali da jačanjem zajedničkog angažmana Javne ustanove Centar za kulturu i mlade i Vijeća mladih Općine Centar doprinose poboljšanju položaja mladih u ovoj sarajevskoj općini.

Predsjednik Vijeća mladih Općine Centar boravio je danas u radnoj posjeti Centru za kulturu i mlade Općine Centar.

Prilikom sustreta sa novoimenovanim VD direktorom Centra za kulturu i mlade Arminom Omerovićem i njegovim suradnicima, stavljen je naglasak na koncizne projekte koje će inkludirati što veći broj mladih ljudi. Neki od nadolazećih zajedničkih projekata uključuju ciklus vršnjačkih edukacija sa naglaskom na prevenciju maloljetničkog prijestupništva, stimulaciju radnog osposobljavanja mladih putem edukacija i volonterskih praksi, kao i međunarodni projekat jačanja suradnje na poljima omladinskog aktivizma i kulture sa državama regiona.

Predsjednik Vijeća mladih Željko Vukša-Fejzić se zahvalio VD direktoru Omeroviću, te istakao i pozitivne korake koje Općina Centar i Vijeće mladih provode u cilju jačanja položaja mladih ne samo na području ove općine već i na području cijele Bosne i Hercegovine.

(Visited 107 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Hocu.ba praksa