Planirajte svoju karijeru

6 feb

Izbor škole ili fakulteta jedna je od najvažnijih odluka koju mladi ljudi donose u svom životu. U tu svrhu Zavod za zapošljavanje Republike Srpske je i ove godine pripremio analizu stanja nezaposlenosti za 2015. godinu po strukama i zanimanjima u svim opštinama, kao i broj zaposlenih lica po zanimanjima u toku prošle godine u Republici Srpskoj (http://www.zzzrs.net/index.php/publikacije/).

Navedena analiza namjenjena je učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa aspekta informisanja, a u cilju donošenja odluka o izboru budućeg zanimanja. Aktivno uključivanje u planiranje karijernog puta od velikog je značaja za dalji uspjeh i napredak, a navedena analiza i zbir ponuđenih informacija sigurno će vam pomoći u tome.

Izbor zanimanja treba da bude utemeljen na pravim informacijama i detaljnim procjenama. Mladima na raspolaganju stoje centri za informisanje, savjetovanje i obuku (CISO), klubovi za traženje posla, savjetodavci u biroima, veb stranica Zavoda kao i publikacije i brošure Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Naša preporuka je da izaberete buduće zanimanje u kojem će te imati najviše izgleda za uspjeh pri čemu je takođe važno voditi računa i šta vas očekuje na tržištu rada po završetku školovanja.

Zzzrs.net

(Visited 302 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments