Pharmaceutical and medical knowledge showdown

31 mar

„Pharmaceutical and medical knowledge showdown” je takmičenje studenata medicine i farmacije, prvi put održano u Splitu prošle godine, a čiji je domaćin ove godine Univerzitet u Sarajevu, tačnije Farmaceutski i Medicinski fakultet. Takmičenje će se održati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine od 25. do 27. aprila ove godine.

Na ovom takmičenju svoje znanje će pokazati studenti završnih godina studija iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine. Učesnici dolaze sa 18 fakulteta iz 9 univerzitetskih gradova – Mostar, Tuzla, Banja Luka, Split, Zagreb, Beograd, Novi Sad, Podgorica i Sarajevo. Osim samih takmičara, takmičenjuće prisustvovati i profesori sa gostujućih fakulteta, kao i cijenjeni profesori Medicinskog fakulteta Sarajevo i Farmaceutskog fakulteta Sarajevo koji su domaćini takmičenja. Na organizaciji ovog projekta zajedno rade dva udruženja studenata- Studentska asocijacija Farmaceutskog fakulteta i Udruženje studenata Medicinskog fakulteta.
Pored toga sto ćeučesnici imati priliku da pokažu svoja znanja i sposobnosti, moći će prisustvovati raznim predavanjima, radionicama te moći upoznati i osjetiti sve ljepote glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Tema takmičenja je ” Primarna zdravstvena zaštita- saradnja doktora i farmaceuta”. Smatramo da je saradnja zdravstvenih radnika od izuzetne važnosti kada govorimo o zdravlju i brizi pacijenata te se kroz ovaj projekat nastoji izgraditi svijest budućih farmaceuta i medicinara o tome.Takmičenje je koncipirano na način da se sastoji od tri zadatka i to tako dase svakim sljedećim zadatkom pružama što realnije kliničko iskustvo. Timovi će biti sastavljeni od studenata medicine i farmacije sa različitih univerziteta.

Ovo takmičenje je zaista jedinstveno po tome što ujedinjuje studente cijelog regiona i pruža im priliku da pored toga što će pokazati svoj takmičarski duh pokažu i koliko su ljudi, pogotovo mladi,  sa Balkana  ujedinjeni.

(Visited 133 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Meris Bećović