Pet najboljih aplikacija koje će vam olakšati putovanje

16 sep

Tripadvisor vam pomaže da istražite kvalitet smještaja, restorana i kafića u mjestu u koje ste se zaputili.

Zahvaljujući pametnim telefonima, svako putovanje je moguće organizovati do najsitnijih detalja bez prethodne velike pripreme. Dovoljno je da znate na kojim aplikacijama možete pronaći neophodne informacije.

Instalirajte ovih pet aplikacija koji će vam olakšati snalaženje u stranim zemljama:

1. HIPMUNK – Pronađite let koji vam odgovara i rezervišite smještaj. Ova aplikacija funkcioniše kao agregator i sakuplja podatke sa više sajtova kako bi vama omogućila jednostavnu i preglednu organizaciju puta.

2. AIRBNB – Najpopularnija aplikacija za rezervaciju smještaja omogućiće vam da rezervišete smještaj od kuće do garsonjere, naravno u zavisnosti od toga koliko ste spremni da platite. Svaki korisnik, bilo da iznajmljuje svoj ili posjećuje tuđi smještaj pravi profil, a ostali korisnici ocjenjuju boravak na ovom mjestu.

3. TRIPADVISOR – Ova dobro poznata stranica, od nedavno je dostupna i kao aplikacija. Tripadvisor vam pomaže da istražite kvalitet smještaja, restorana i kafića u mjestu u koje ste se zaputili. Bez žurbe, dok budete raspakivali kofere, potražite sebi mjesto za večeru ili izlazak koje su dobro ocijenili prethodni posjetioci.

4. LIKEALOCAL – Ukoliko ne volite da posjećujete mjesta za turiste, ova aplikacija će vam pokazati gdje lokalci vole da jedu, izlaze i provode slobodno vrijeme, piše Citymagazine. Trenutno su dostupne mape 44 grada, a očekuje se dodavanje novih.

5. MUSEUMS OF THE WORLD – Aplikacija koja pruža pregled najbližih muzeja, galerija i kulturnih dešavanja u zavisnosti od toga gdje se trenutno nalazite. Njena baza sa više od 30.000 lokacija namjenjenih ljubiteljima umjetnosti se redovno ažurira, a svaki korisnik može ostaviti komentar o mjestu koje je posjetio.

Faktor.ba

(Visited 133 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments