Perspektiva.plus pokrenula prvi online video forum

2 mar

Multimedijalna web platforma Perspektiva.plus pokrenula je prvi online video forum na ovim prostorima, namijenjen mladim ljudima. Video forum je koncipiran tako da svaki posjetilac može pokrenuti svoju temu ali i komentarisati već objavljene – sve u formi jednominutnog videa.

Video forum je zamišljen kao online prostor apsolutne slobode govora – mjesto na kojem mladi mogu govoriti o stvarima o kojima inače nemaju priliku, pritom suočavajući svoje stavove sa onima koji drugačije misle.

Pored mladih ljudi, u diskusije se mogu uključiti i svi oni koji žele postati aktivni građani, te svoje okruženje žele učiniti boljim mjestom za život. U projekat su uključeni i popularni regionalni umjetnici, muzičari Edo Maajka, Marčelo, Remi iz grupe Elemental i Brano Jakubović iz Dubioze kolektiv.

Video forum dostupan je na web domeni https://perspektiva.plus/, a moguće mu je pristupiti i putem aplikacija za Android (http://bit.ly/2EqAJeH) i iOS (https://apple.co/2GUpxpc). Kompletan sadržaj web platforme dostupan je na BHS jezicima, te engleskom, albanskom i arapskom jeziku.

Perspektiva.plus je web portal koji se bavi temama bitnim za mlade, ali i mjesto gdje mladi mogu slobodno pisati, govoriti, komentarisati, inicirati teme bitne za njihovu generaciju. Bavi se različitim temama kao što su nasilje, tolerancija, ljudska prava, lične i društvene vrijednosti koje su važne za odrastanje i budućnost mladih. Cilj je srušiti zid koji su stvorili ratna prošlost, obrazovni sistemi, medij. Web portal razvija teme koje su pokrenute u okviru TV serije “Perspektiva”, otvara nove i nudi platformu za dijalog sa mladima iz cijelog svijeta.

(Visited 164 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments