Ovo je deset najboljih gradova za studente u 2016. godini

30 jan

Ovo je deset najboljih gradova za studente u 2016. godini

Brojni su gradovi u svijetu velika studentska središta i popularne destinacije za mlade, no neki se gradovi uvijek drže u samom vrhu. Zahtjevnoj studentskoj populaciji nije dovoljna samo kvaliteta fakulteta ili knjižnice, broje se i kriteriji poput vannastavnih sadržaja, izlazaka i kulturne ili sportske ponude. Provjerite kojih je deset gradova zaslužilo biti dijelom ovog prestižnog popisa.

Teško je izdvojiti samo deset gradova u moru popularnih studentskih destinacija, no kako bi se zadovoljili uvjeti zahtjevne studentske publike, kvaliteta fakulteta nije jednini kriterij. Važna je i kulturna ponuda te vannastavne aktivnosti, a u nastavku pogledajte koja su se središta smjestila na popis najboljih studentskih gradova u 2016. godini, koje donosi The Guardian.

1. Pariz

Treću godinu zaredom, francuski je glavni grad na samom vrhu ovog prestižnog popisa, zahvaljujući brojnim faktorima. Pariz nudi mogućnost studiranja na jednom od 18 sveučilišta, više nego ijedan drugi grad u svijetu. Sorbona, Ecole Polytechnique i Sciences Po samo su neka od imena prestižnih pariških sveučilišta, no vrlo je važna i visoka kvaliteta života, kao i dobra ponuda poslova.

2. Melbourne

Najatraktivniji studentski grad u Australiji i drugi po redu u svijetu ovo je mjesto zaslužio zbog bogate ponude fakulteta i velike zapošljivosti nakon završetka studija. Velik broj studenata koji u Melbourne dolaze iz raznih dijelova svijeta gradu donose bogatu kulturu ponudu, što je dodatna vrijednost studentskom iskustvu.

3. Tokio

Japanska prijestolnica studentima je izrazito privlačna destinacija, zbog velikih mogućnosti za pronalazak posla nakon diplome i visoke kvalitete života. Ono što Tokio dijeli od samog vrha je manjak različitosti u studentskoj populaciji, koja je dio iskustva u najprestižnijim studentskim gradovima.

4. Sydney

Najveći se australski grad nije uspio plasirati u top tri zbog visokih školarina, koje brojnim studentima nisu pristupačne. Pozitivne su strane studiranja ipak brojne, sunčani Sydney privlači studente iz cijelog svijeta, a i važno je studentsko modno središte.

5. London

Razlog zbog kojeg London iz godine u godinu ima sve lošiji plasman na ovom popisu je prvenstveno kvaliteta života. Rast najamnina stanova uvelike mu otežava održavanje među top tri studentska grada, ali zato je i dalje u vodstvu po različitosti studenata, koji na studij u London pristižu iz svih dijelova svijeta.

6. Singapur

Ovaj se grad iz godine u godinu uspinje na ljestvici najpoželjnijih gradova za studente, a čak bi ga i najmanji pomaci u kvaliteti studija lansirali u top tri. Kvaliteta života je vrlo visoka, a studenti po završetku studija vrlo brzo nalaze poslove. Dodatan je plus i činjenica da čak 42 posto stanovnika u Singapuru čine stranci.

7. Montreal

Iako su svi gradovi u Kanadi vrlo poželjni za studiranje zbog visoke kvalitete života, Montreal se istaknuo jer privlači najveći broj međunarodnih studenata, pa je kulturna različitost velik plus ove opcije.

8. Hong Kong

Visoka kvaliteta života, kao i velika ponuda poslova smjestile su Hong Kong na popis deset najboljih gradova za studente, no mana ovog grada su visoke cijene najma stanova. Prednost je, s druge strane, to što restorani i trgovački centri rade do kasnih sati, što studentima koji zbog cjeolonoćnih učenja promijene bioritam dobro odgovara.

9. Berlin

Novak na ovom popisu, Berlin se ove godine plasirao zbog visoke kvalitete života i pristupačnih cijena. Berlin je odličan odabir za ljubitelje prirode jer 44 posto njemačkog glavnog grada čine parkovi, rekreacijski centri i rijeke.

10. Seoul

Živahan južnokorejski grad Seoul možda se ne čini kao najprivlačnija opcija za studiranje, no zbog velike mogućnosti zapošljavanja nakon završetka studija našao se na ovom popisu. Jedna od velikih prednosti ovog grada je i hrana, koja je napravljena da izliječi mamurluk, što je mnogima sasvim dovoljna informacija da se odluče za odlazak u Seoul.

Srednja.hr

(Visited 304 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments