Otvoren Munja Business Challenge 2016!

12 apr

Četvrto državno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu (Munja Business Challenge) održava se 12. i 13. aprila u Sarajevu (Networks Centar). Na takmičenju učestvuje 76 učenika srednjih škola iz 20 gradova. Kroz ovo takmičenje učesnici rješavaju izazov tj. poslovni zadatak. Mješoviti timovi učenika uz pomoć mentora osmišljavaju rješenje zadanog poslovnog problema, svoj biznis proizvod ili uslugu i prezentuju ga pred stručnim žirijem i ostalim učesnicima. Kroz Business Challenge mladi razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprijeđuju vlastito samopouzdanje, sve to što je sutra od velike važnosti kada se nađu na tržištu rada.

svi

Kako je rekao direktor Munja Inkubatora, jedan od organizatora takmičenja, Jan Zlatan Kulenović –  Ovo je od velikog značaja kada znamo da je 63% mladih u BiH nezaposleno, a većina perspektivu vidi u nalaženju posla u javnom sektoru, što je i nerealno i neodrživo. Upravo zbog toga, bitno je još dok su u školi mlade osvijestiti i na praktičan način aktivirati i upoznati ih sa svijetom poduzetništva i opcijama koje postoje.

troje2_crop

Svoja lična i profesionalna iskustva podijelili su i predstavnici partnera direktori iz Telemacha, Nove Banke i Networksa, te motivirali mlade da razmišljaju u pravcu poduzetništva i da budu proaktivni, ulažu u svoje neformalno obrazovanje i usavršavaju se jer će jedino tako biti atraktivni na tržištu rada.

grupna1grupna2

Organizator takmičenja je Inkubator društvenih inovacija „Munja“ uz podršku Networks Centra, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Fondacije SHL, TELEMACH-a, Nove Banke, Američke privredne komore, OXFAM-a, Balkan Trust for Democracy, Dostignuća mladih Srbija, Coca Cole, BNC i dr.

Pobjednički timovi predstavljaju BiH na regionalnom takmičenju Zapadnog Balkana u Zagrebu od 17. do 19. aprila/travnja 2016. god.

Web: http://challenge.munja.ba/

MBC16 - PLAKAT A3 - FINAL

(Visited 778 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments