Otkrijte kako negativne misli pretvoriti u pozitivne

30 nov

Ukoliko sebe sa svakim novim radnim danom uhvatite u već ustaljenom scenariju u kojem zabrinuto razmišljate kako uskladiti sve privatne i poslovne obveze, držati se rokova na poslu i u najmanju ruku imati sjajnu prezentaciju, onda je vrijeme da se odmaknete od negativne energije i naučite biti odlučni i samopouzdani. Uz vježbu vaše reakcije na pojedine vanjske faktore, koji nisu u vašoj kontroli, možete naučiti kako se lakše nositi sa svakodnevnim izazovima. Ovih pet savjeta će vam pomoći u tome.

1.Zapamtite tko je glavni

Svaki put kada vam se dogodi situacija zbog koje ste loše raspoloženi, sjetite se da ste vi ti koji birate hoćete li biti u dobrom ili lošom raspoloženju. Odlučite biti pozitivni i nakon par minuta primijetit ćete promjenu, a onda se i uskoro dosjetiti načina kako da riješite nastali problem. Fokusirajte se na pozitivne stvari za uspješnije obavljanje svih poslova. Osim toga, bez obzira što vam život nosi, stvari uvijek mogu biti gore, zato budite zahvalni na onome što imate.

2. Uvijek budite svjesni što vas čini sretnima

Kad god se osjećate nervozno, sjetite se stvari koje vas čine sretnima. Obitelj, važan događaj idući tjedan ili projekt koji ostvaruje odlične rezultate… i vaše raspoloženje će se instant promijeniti.

3. Razgovarajte s drugima

Pauzu za ručak iskoristite za razgovor s ljudima koji vam svakodnevno pomažu napuniti baterije. Petominutni razgovor s dragom osobom oraspoložit će vas, nasmijati i oboružati strpljenjem i pozitivnom energijom.

4. Uzmite pauzu

Na pet minuta se odmaknite od radnog stola i misli usmjerite na nešto sasvim drugo. Ponekad je potrebno da se odmaknete od obveza, kako biste im se mogli u potpunosti posvetiti.

5. Vježbanje

Dokazano najbolji način kako da tijelo i um držite u formi.

Manager.ba

(Visited 149 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments