Omladinski magazin Preventeen br. 31

10 jan

U slobodi je rast. U rastu je postojanje. Vrijeme ne traje, već pluta i potapa se onim što mi jesmo i što činimo u njemu. Obaveze, škola, studij, posao, kako kome: struktura je zadata normama učenja i preživljavanja. Imamo li vremena za sebe i ono što istinski volimo? Vremena da radimo ono u čemu smo najbolji i rastemo istinski?

Ne smijemo zaboraviti koliko je važno slušati sebe, slušati glas koji ti govori da te društvo treba, da te treba da napraviš promjene i ostaviš trag iza sebe. Ne da bi bio slavan, zapamćen ili zapečaćen, već da bi osvijetlio svojim plamom i druge svijeće, koje će i dalje trajati i osvjetljavati smisao.

U ovom broju susrest ćete se sa neobičnim mladim ljudima, koji su 10sav svoj trud, umor, bol, sate sna, uložili u ljubav. Ljubav prema muzici, književnosti, pisanoj riječi, volonterizmu, djeci. Ljubav ih je pokretala i pokreće ih. Ali, isto tako, čitat ćete i o onome što su uobičajene i raširene pojave među mladima, o odlascima u kafane, zabavi, internetu, odlascima u kladionice. Čitat ćete o tome koliko je lahko zapasti u bilo koju ovisnost, ukoliko nemaš ovu ljubav i pokretač, koji ti pomaže kako ispuniti svoje slobodno vrijeme smislom. Koliko je lahko zapasti u monotoniju jedne melodije, kad se samo jednom tipkom na klaviru sata obilježava čitav dan. Energija, entuzijazam, aktivnosti, sviranje na bijeloj, crnoj, crno-bijeloj tipki – puno je razigranija melodija, koja te tjera da plešeš. Plešeš i voliš život.

Kao i u svakom broju, bavimo se i aktuelnostima u našem društvu, u kolumnama koje su pred vama, ali i u kreativnim izražajima, koji vas ne mogu ostaviti ravnodušnima. Također, u okviru već tradicionalnog konkursa za fotografiju, na naslovnici možete vidjeti i fotografiju Tajane Dedić Starović .

U beskraju vremena, potopite se i zaplutajte Preventeenom, nošeni jedrima osvježavajućih, energičnih i nadasve pozitivnih priča. U svom slobodnom vremenu čitajte o slobodnom vremenu.

Krenite odmah!

Kompletan časopis nalazi se u prilogu.

 

(Visited 391 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments