Održan Sajam obrazovanja u Domu mladih u Sarajevu

8 dec

U Sarajevu je danas, od 12 do 17 sati u Domu mladih održan Sajam obrazovanja pod nazivom „Nastavnici su važni“ kojeg realizira Centar obrazovnih inicijativa Step by Step Sajam uz podršku FOD BIH i drugih donatora, te u saradnji sa međunarodnim i lokanim NVO.

“Previše je loših priča, a toliko je dobrih skrivenih priča koje se tebaju pričati”. – u svom uvodnom govoru rekla je dr. Radmila Rangelov Jusović, direktorica COI.

Sajam obrazovanja je zamišljen kao inspirativno mjesto učenja i razmjene znanja i ideja, mjesto gdje se sastaju akteri koji daju doprinos obrazovanju na raznim nivoima i udružuju snage, kako bi poslali jasne poruke:
• Obrazovanje je vrijednost i prioritet u društvu
• Obrazovanje je naša zajednička odgovornost
• Nastavnici su važni

Preko 30 organizacija, institucija i škola među kojima je i Hoću.ba, upoznali su posjetitelje sa svojim inovativnim praksama, a posjetioci su bili u mogućnosti odabrati neke od mnogobrojnih pripremljenih radionica i prezentacija.

Važnost nastavničke profesije će biti naglašena nakon Sajma obrazovanja, večeras u prostorijama Doma mladih, od 20 sati. Naime, već drugi put će biti dodijeljena Nagrada za najinovativnije nastavnike i nastavnice, i to u pet kategorija: odgajatelji/ce u predškolskom odgoju i obrazovanju, učitelji/ce u razrednoj nastavi, predmetni nastavnici/ce u osnovnim školama, predmetni nastavnici/ce u srednjim školama i stručni saradnici/ce na svim nivoima odgoja i obrazovanja. Kao i prethodne godine, nastavnici i nastavnice su slali svoje inovativne prakse od septembra do novembra, a žiri sastavljen od prošlogodišnjih dobitnika je, od više od 160 pristiglih izvanrednih praksi, odabrao 50 nominiranih.

(Visited 181 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments