Održan prvi sastanak Hoću.ba Junior PR tima

21 okt

J.U. Služba sa zapošljavanje Kantona Sarajevo i Inkubator društvenih inovacija „MUNJA“ dana 21.10. 2016. održali su prvi sastanak učenika za razvoj zapošljivosti mladih.

img_8901

Ovaj projekat ima za cilj promociju raznih mogućnosti za mlade na tržištu rada tokom školske godine 2016/2017 kroz formiranje Hoću.ba Junior PR tima. Učenički tim čine predstavnici učenika svih škola Kantona Sarajevo a na prvom sastanku ovog tima učestvovalo je 24 učenika/ca iz 24 srednje škole Kantona Sarajevo.

img_8916

Pored tima Inkubatora društvenih inovacija ”Munja” koji je predstavio info platformu Hoću.ba učenicima se obratila i predstavnica Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo Tamara Jakupović koja je govorila o karijernom usmjerenju mladih ljudi.

img_8929

Nakon uspješno završenog prvog sastanka tima dogovren i daljnji plan akcije.

Učenički tim će se sastajati jednom mjesečno na radnim sastancima na kojima će predstavnici Službe za zapošljavanje, Munja Inkubatora kao i partnera iz biznis sektora i drugih organizacija upoznati mlade sa raznim programima koji ih osnažuju, pomažu u karijernom usmjeravanju ili nalaženju posla nakon škole/fakulteta.Učenički tim bit će vezan za najposjećeniji alat za informisanje mladih Hoću.ba i praktično će biti njegov Junior PR tim.

(Visited 442 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments