152 škole u Junior PR timu najveće info platforme za mlade u BiH!

19 dec

Danas je održan drugi sastanak Junior PR tima sa učenicima srednjih škola u Kantonu Sarajevo.

Junior PR tim je poseban promotivni tim Hoću.ba platforme, sastavljen od preko 160 učenika iz 152 srednje škole i 72 općine BiH, koji je prošao posebnu obuku i koji redovno pruža korisne informacije mladima, kao i motiviše ih da se aktiviraju.

U proteklih mjesec dana, tim je podijeljen u 24 buddy grupe, koje su zajednički radile na aktivnostima Hoću.ba platforme. Jedan od najvećih uspjeha tima je taj da je mreža pratilaca Hoću.ba platforme porasla na 100.000, uključujući Hoću.ba web i profile na svim društvenim mrežama. Među odlične rezultate spadaju i rezultati konkursa Najbolja školska praksa, gdje smo dobili 75 radova, iz 46 škola i 29 općina BiH, kao i motiviranje 2.700 mladih da učestvuju u online konsultacijama o reproduktivnom zdravlju. Radeći na redovnim, kao i posebnim zadacima u timu, učenici su stekli nove vještine, širili svoje vidike, te upoznavali se sa svojim vršnjacima iz drugih gradova. 
Jedan od ciljeva današnjeg sastanka je svakako evaluacija dosadašneg rada. Imali su priliku da kažu šta su, po njihovom mišljenju, nedostaci, ali i prednosti ovakvog rada, kao i koji su prijedlozi za povećanje efikasnosti unutar grupa. Također, uradili su nekoliko kreativnih zadataka i dogovorene su aktivnosti za naredni period.

Ako i ti želiš postati dio Junior PR tima, pošalji svoju prijavu na mail: [email protected] ili nam se javi u inbox Hoću.ba Facebook stranice. Radujemo se tvojoj prijavi!

Junior PR tim Hoću.ba platforme podržan je kroz saradnju sa projektom Prilika Plus, Federalnim zavodom za zapošljavanje i kompanijom Telemach.

(Visited 260 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments