Održan drugi sastanak Hoću.ba Junior PR tima

22 nov

J.U. Služba sa zapošljavanje Kantona Sarajevo i Inkubator društvenih inovacija „MUNJA“ dana 22.11. 2016. održali su drugi sastanak učenika za razvoj zapošljivosti mladih.

Učenički Junior PR tim sastavljen je od predstavnika učenika svih srednjih škola u Kantonu Sarajevo, odnosno od po jednog predstavnika učenika svake škole. Današnjem sastanku prisustvovalo je 28 učenika i učenica iz 22 srednje škole sa teritorije Kantona Sarajevo.

Učenici su danas razgovarali o temi zapošljivosti mladih, izboru pravog zanimanja te korišenju info platform Hoću.ba u scrhu podizanja svijesti mladih i promijene stavova.

Nakon uspješnog sastanka tim je dogovorio i naredne korake i zadatke. Učenički tim će se sastajati jednom mjesečno na radnim sastancima na kojima će predstavnici Službe za zapošljavanje, Munja Inkubatora kao i partnera iz biznis sektora i drugih organizacija upoznati mlade sa raznim programima koji ih osnažuju, pomažu u karijernom usmjeravanju ili nalaženju posla nakon škole/fakulteta.Učenički tim bit će vezan za najposjećeniji alat za informisanje mladih Hoću.ba i praktično će biti njegov Junior PR tim.

(Visited 279 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Admin