Održan četvrti sastanak Junior PR tima

28 mar

J.U. Služba sa zapošljavanje Kantona Sarajevo i Inkubator društvenih inovacija „MUNJA“ dana 28.03.2017. održali su četvrti sastanak učenika za razvoj zapošljivosti mladih.

Učesnici današnjeg sastanka su u svojim mini timovima kroz zanimljive igrice imali priliku da se bolje upoznaju sa temama vezanim za zapošljavanje mladih i prilikama koje su im dostupne.

Pored toga, na sastanku je predstavljeno državno takmičenje u poduzetništvu Munja Business Challenge na kojem će učestvovati i učenici današnjeg sastanaka.

Nakon uspješnog sastanka tim je dogovorio i naredne korake i zadatke. Učenički tim će se sastajati jednom mjesečno na radnim sastancima na kojima će predstavnici Službe za zapošljavanje, Munja Inkubatora kao i partnera iz biznis sektora i drugih organizacija upoznati mlade sa raznim programima koji ih osnažuju, pomažu u karijernom usmjeravanju ili nalaženju posla nakon škole/fakulteta. Učenički tim bit će vezan za najposjećeniji alat za informisanje mladih Hoću.ba i praktično će biti njegov Junior PR tim.

(Visited 343 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments