O X-faktoru za zapošljavanje mladih u Tuzli

4 apr

U petak 1.04. u BIT Centru u Tuzli Munja Inkubator i Telemach su organizovali prvu u nizu radionica na temu šta je to X faktor za zapošljavanje mladih. Na radionici je sudjelovalo 35 studenata različitih fakulteta.

telemachIspred Munja Inkubatora i Hoću.ba platforme Jan Zlatan Kulenović je studente upoznao sa ključnim faktorima koji utiču na atraktivnost na tržištu rada i koje poslodavci žele. U situaciji kada je 63% mladih nezaposleno odnosno 180.000 i kada 50.000 ima diplomu, a nema posao, ova tema je jako važna. U drugom dijelu predstavljeno je i 8 konkretnih načina i programa kako mladi mogu da unaprijede te svoje X faktore i postanu konkurentiniji na tržištu rada.

telemach 3

Na kraju predstavnici Telemacha su predstavili svoja lična iskustva u razvoju karijere, kao i sliku jedne kompanije/poslodavca kakve kadrove traže. Telemach je ponudio i nekoliko opcija za praksu i studentski posao, te pozvao studente da se prijave.

telemach 2Tokom 2016. godine Munja Inkubator i Telemach će organizovati slične radionice i u još 10-ak gradova. Više o tome u narednim sedmicama na Hoću.ba.

 

(Visited 504 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter