Nurdina Ćosić – Džinovski cvjetovi i torte od fondana kao ideja za pokretanje biznisa

7 jan

Nurdina Ćosić (43) iz Breze, tehnički tehničar po struci, nakon 12 radnih godina provedenih u Preventu, proglašena je tehnološkim viškom i preko noći ostala bez posla. Ipak, to nije značio kraj, a ni čekanje, nego je to bio poziv za akciju.S mužem i sinom je osnovala Udruženje „Neki Novi Klinci“ u sklopu kojeg je pokrenula Muzičku radionicu za djecu. Ovo udruženje postoji već 3 godine i uspješno radi, a Nurdina uloga vezana je za poslove organizacije i administracije. Ona nije neko ko lako odustaje i vodi se motom: „Kada se jedna vrata zatvore, svi prozori se otvore“

U međuvremenu, odlučila je intenzivirati pravljenje torti u čemu uživa i danas već ima veliku potražnju za tortama od fondana koje vješto izrađuje.

Međutim, tu nije kraj. 😀 Jeste li do sada čuli za džinovske cvjetove? 🙂

-„Kako sam po prirodi znatiželjna osoba i uvijek želim probati i naučiti nešto novo tako su me zainteresovali džinovski cvjetovi od papira i počela sam ih izrađivati. S obzirom da je to nešto novo kod nas narudžbe su fino krenule, hvala Bogu““ – rekla je Nurdina.

Džinovski cvjetovi se izrađuju od različitih vrsta papira i koriste se kao dekoracije za dječije sobe, dnevni boravak i kuhinju, odličnu su kao dekoracija na rođendanima, svadbama, slavama i sl.

„Ovo je za mene hobi koji polako postaje mali biznis. Eh sada, bih ja te svoje hobije malo uozbiljila i pokrenula mali posao samo ne znam odakle i gdje bih krenula. Želim spojiti ova dva hobija i ozbiljnije raditi“ – kazala je Nurdina čije proizvode možete pogledati na Facebook stranicama Slatko carstvo Breza i Sweet Flower. Također, svi koji su zainteresovani za muziku i muzičku radionicu, Nurdinu mogu kontaktirati ovdje.

Zeda.ba

(Visited 511 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments