Nisveta Terzić: Neobičan hobi buduće pravnice

10 jun

Dvadesetdvogodišnja Nisveta Terzić iz Donjeg Vakufa, studentica na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu javila nam se kako bi s nama podijelila svoju priču o svom ne tako svakidašnjem hobiju.

-„Još tokom školovanja u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu prijateljice su primijetile moju mirnu i precinu ruku. Od tada sam počela ukrašavati ruke svojim prijateljicama. Nekada nismo imale potreban materijal (hennu) pa smo se šarale olovkama i raznim bojama. Nedavno mi je kolegica predložila da svoj hobi pretvorim u biznis, pa sam je poslušala i počela da radim svaki dan ono što volim. Danas ja radim crteže na tijelu (tetovaže) hennom (knom, kanom). U početku je to bio samo hobi, a sada već mogu i da zaradim“ – ispričala je Nisveta koja ima iskustva i s decoupage umjetnošću.

-„Znam da ima veliki broj radionica gdje se mogu usavršiti tehnike za tu vrstu umjetnosti, a i žene koje se bave tim su jako susretljive i uvijek priskoče u pomoć i daju savjete. Ako je neko zainteresovan za kaligrafiju i likovnu umjetnost postoje razni kursevi. Svi kreativci s kojima ja imam kontakt nesebično dijele pomoć i savjete. Hvala im na tome“ – naglasila je Nisveta čije radove možete pogledati na Facebook Henna art Nisveta i na Instagram profilu hennaart_nisveta.

-„Želim poručiti kreativcima da vjeruju u sebe i svoj talenat. Nadaj se dobrom, dobro će i biti. Samo nas želja dijeli od uspjeha“ – poručila je Nisveta.

Zeda.ba

(Visited 171 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments