“Nije mi ‘ofirno’ reklamirati se na Facebooku, ne stidim se svog posla, sa 19 godina sam registrovao firmu”

7 maj
Berin Talović, 19-godišnji mladić iz Sarajeva, poslije završene srednje škole nije sjedio i čekao posao. Imao je ideju i odmah je sproveo u djelo. Odlučio se za uzgoj japanskih prepelica.

Da se internet može koristiti i u pozitivne svrhe, dokaz je upravo Berinov biznis. Istraživanjem poslova, čitajući forume i razmjenjujući ideje, donio je odluku da prodaje ljekovita jaja.

Kako bi unaprijedio svoj posao, odlučio se i za proizvodnju pilića, prvenstveno zbog  potreba svog jata, ali ih i prodaje drugima koji se bave ovim poslom.

Školjka jaja košta 8 maraka i najviše se prodaju zimi, kaže ovaj mladić. Da bi jaja imala sva potrebna ljekovita svojstva, na četiri prepelice mora biti i jedan mužjak kaže.

Prepeličja jaja se najčešće upotrebljavaju za liječenje bronhitisa, bolesti nervnog sistema, srca, krvotoka, jetre i bubrega.

Za posao kaže da nije zahtjevan, a donosi solidnu zaradu. Zadovoljan je mjesečnim prihodom.
Do kupaca dolazi i promocijom na drištvenim mrežma. Tvrdi da ga nije sramota na Facebooku objavljivati statuse i fotografije kojima poziva na kupovinu prepeličijih jaja.Berin navodi da mu ovaj posao obezbjeđuje sigurnu platu od nekih 450 maraka, što nije zanemarivo s obzirom na ekonomsko stanje u državi.Kaže da ima mladih koji žele raditi, ali hoće uspjeh preko noći. Međutim, potrebno je strpljenje, rad i učenje.

Source.ba
(Visited 791 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments