Nermina Delić: Labor omnia vincit/Rad pobjeđuje sve!

2 jun

Budućnosti pripada onima koji uče nove vještine i kombinuju ih na kreativan način jer ono što ste danas, ne morate biti sutra.

Tridesetdvogodišnja Zeničanka Nermina Delić, završila je ugostiteljsko-trgovačku školu ali nikada nije radila posao u struci i kako kaže, odlučila se za sljedeći korak, a to je da upiše i završi kurs šivenja. Usavršila je svoje zanje i zaposlila se u jednoj tekstilnoj firmi, a potom je započela vlastiti posao.

-„Početak je bio malo težak, bilo je potrebno dosta truda i ulaganja ali se ipak isplatilo, a vremenom su mi nadolazile i nove ideje. Moj prvi rad je bio urađen kao poklon i vidjela sam da mi super ide i tako sam se odlučila za dalji rad“ – rekla je Nermina koja se ovim poslom bavi već pet godina.

Ona pravi presvlake za sve vrste namještaja, posteljine, jorgane, jastuke, ukrasne jastuke, nadstolnjake i sl.

-„Moja formula za život je jednostavna: svakog jutra ustanem i svake večeri legnem i vrijeme između toga gledam da provedem što kvalitetnije. Oni koji se požele baviti ovim ili sličnim poslom moraju znati da su najbitnije želja i volja, a uz sve to i ostalo dolazi. Svima bih preporučila da se bave onim za šta su nadareni jer trud i upornost se zaista kad – tad isplate“ – rekla je Nermina istaknuvši da je nepopravljivi pozitivac.

Zeda.ba

(Visited 239 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments