NERDA: Poduzetnička edukacija u okviru projekta BESt 4 SMEs

22 dec

Udruženje za razvoj NERDA zajedno s partnerima u ponedjeljak, 14.12.2015. godine, u BIT Centru 3 u Tuzli, započelo je program poduzetničke edukacije treningom na temu “Tehnički aspekti novih biznisa”. Pomenuti trening predstavlja aktivnost u okviru projekta “Jačanje poslovnog okruženja za više malih i srednjih preduzeća (MSP) u Tuzli i susjednim općinama – BESt4SMEs” i prvi je od sedam treninga koji će biti održani u narednom periodu. Trening sesije dio su programa poduzetničke edukacije namijenjene studentima završnih godina tehničkih i drugih fakulteta Univerziteta u Tuzli te mladim poduzetnicima. Naredni trening na temu “Upravljanje vlastitim biznisom” biće održan u ponedjeljak, 21.12.2015.

Nakon obuke slijedi podrška polaznicima treninga u smislu savjetovanja u razradi poslovnih ideja i poslovnih planova.

Do sada su, u okviru ovog projekta, uspješno završeni infrastrukturni radovi na objektima u Srebreniku i Kalesiji u kojima će, u narednoj godini, biti smješteni Centri za podršku poduzetništvu s inkubacionim kapacitetima. U Tuzli su u toku građevinski radovi na objektu koji je dodijeljen poslovnom inkubatoru BIT Centar u svrhu proširenja njegovih kapaciteta i usluga za mala i srednja preduzeća u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Projekat BESt4SMEs finansira Evropska unija kroz program podrške lokalnom ekonomskom razvoju u Bosni i Hercegovini, a implementira ga Udruženje za razvoj NERDA u saradnji s Gradom Tuzla, Općinom Srebrenik, Općinom Kalesija te Tehnološkim parkom BIT Centar kao partnerima.

Vrijednost projekta je 566.778,67 eura, od čega je 85 % sufinansiranje EU u iznosu od 481.761,00 eura. Ciljevi ovog projekta obuhvataju unaprijeđenje poslovnog okruženje u pomenute tri općine poboljšanjem poslovne infrastrukture, poboljšanjem nivoa i kvaliteta usluga za postojeća i nova mala i srednja preduzeća, kao i poboljšanje međuopćinske saradnje kroz realizaciju inicijativa u oblasti lokalnog ekonomskog razvoja.

Više informacija o NERDI možete naći na: www.nerda.ba, dobiti na e-mail: [email protected], ili putem broja telefona: +387 35 369 900.

Akta.ba

(Visited 255 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments