Nemate vremena za kurs iz engleskog? Probajte ovo!

3 aug

London-pixabay.jpg

PinterestFacebookTwitter

PIŠE: Marija Živanović, profesor engleskog jezika

Mislim da imam idealno rešenje za vaš engleski. Izbegla bih top šop opise i neosnovana obećanja, ali bih pokušala da vam predstavim tzv, immersion softwares za učenje engleskog, koji zaista mogu biti ono što je vama potrebno – jeftin i efikasan način da usavršite svoj engleski.

Svi se sećamo perioda kada se jezik učio uz komplet od nekoliko kaseta koje su se preslušavale, a onda se lekcije ponavljale do iznemoglosti. Isto tako, ne postoji osoba koja ih nije koristila, a da nije ocenila koliko je takva metoda uspešna. Sa celokupnim razvojem, danas u ponudi imamo daleko bolje zamene za ovaj tip učenja.

Danas postoje odlični programi, tj. softveri koje možete koristiti kad god želite na svom ličnom računaru, nakon što postanu vaše vlasništvo. Interaktivnost, bolja prilagođenost i savremeniji pristup učenju jezika glavne su karakteristike ovih softvera. Uz minimalan napor za instalaciju i pokretanje, dobijate immersion effect, tj. dobijate potpunu uključenost u program (immersion – the state of being completely involved in something) što je jedan od glavnih uslova za učenje stranog jezika.

Zbog čega su immersion softwares idealni?

  • Štedite novac, jer cena pristupa ovim softverima je daleko manja od cene kurseva koje biste morali da pohađate u kontinuitetu nekoliko meseci.
  • Postaju vaše vlasništvo, što znači da ih možete nekome ustupiti nakon korišćenja ili im se možete vratiti i nakon duže pauze.
  • Štedite vreme, jer programu pristupate kad god vi to želite, od kuće ili na putovanju i za učenje odvajate onoliko vremena koliko vam je na raspolaganju.
  • Ostvarujete kontinuitet, jer stalnim korišćenjem programa možete sebi obezbedite svakodnevni rad na jeziku, što apsolutno doprinosi napretku.
  • Radite samostalno, jer su programi tako kreirani da vam nije potreban profesor niti bilo kakva pomoć pri učenju.
  • Dostupni su na internetu i možete ih već danas kupiti i otpočeti rutinu rada na engleskom.
  • Dobijate pristup najrazličitijim sadržajima na engleskom u zavisnosti od nivoa znanja, što vam omogućava da vežbate sve četiri veštine (pisanje, slušanje, govor i čitanje) podjednako.

Dakle, ukoliko nemate vremena za pohađanje tradicionalnih kurseva engleskog, a rad na računaru vam ne predstavlja napor, probajte sa nekim od ovih programa. Uporedite cene, napravite realnu dinamiku rada i pokušajte sami. Ne bi trebalo da vam bude teško da odaberete odgovarajući, ali ukoliko ima potrebe za tim, slobodno pišite, naći ćemo najbolje rešenje zajedno. Ovo su neki od popularnih immersion softwares za učenje engleskog:

Ako sumnjate u svoju motivisanost da sami radite na unapređenju engleskog, setite se sledećeg: One of the best ways to learn anything is to teach yourself. (Giles Rich)

Ako želite da vaš engleski bude još bolji kontaktirajte Mariju putem maila [email protected]

Izvor: BIZLife

(Visited 1.045 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments