Nejla Salčin: “Na putu do uspjeha čovjek je sam sebi najveća prepreka!!!”

12 maj

Dvadesetjednogodišnja Sarajka, Nejla Salčin, studentica Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, još kao djevojčica aktivno se bavila sportom, a danas je zaposlena u Sportskoj akademiji Respect. Po okončanju studiranja Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja planira upisati i Pravni fakultet. Ona je ambiciozna, svestrana i veoma uporna.

-„Prvo znanje i svoje korake sam napravila u košarkaškom klubu Željezničar, ali na moju žalost zbog povrede nisam nastavila svoju karijeru i ostvarila jedan od svojih snova. Tu sam zaista sve naučila i bila jako dobar sportista. Veoma sam komunikativna i ambiciozna osoba, jedna od mojih najveći ambicija i ciljeva je da postanem pravnik“ – kazala je Nejla koja u Sportskoj akademiji radi kao trenerica univerzalne škole sporta za djecu od 3 do 7 godina.

Sportska akdemija Respect je osnovana s ciljem da svoja znanja prenese novim mladim sportašima te za izgrađivanje sportiste kao vrhunskog takmičara u duhu zahtjeva vremena u kojem živimo. Akademija ima za cilj razvoj bazične motorike sportaša, zadovoljiti osnovne biološke potrebe djeteta za kretanjem te potrebe za igrom, zabavom, slobodom, pripadanjem, sigurnošću, moći te učenjem. Također, cilj je djetetu osigurati raznoliko, veselo i poticajno okruženje koje će stvoriti tjelesne, kognitivne i socijalnoemocionalne temelje za daljnji uspješan rast i razvoj. Upravo će to imati dalekosežan utjecaj na poboljšanje kvalitete djetetova života u cjelini. Također, tu je i rad sa sportašima nakon povrede, vraćanje u normalan trenažni proces i sl.

Još u osnovnoj školi Nejla je počela sticati radne navike, a svoj prvi novac zaradila je za vrijeme raspusta u srednjoj školi, kod svojih roditelja u ugostiteljskom objektu.

-„Da bi uspio u nečemu, moraš vjerovati da možeš. Onaj ko nije toliko hrabar da riskira neće ništa postići u životu“ – rekla je Nejla koja sebe opisuje kao upornu, direktnu, odgovornu, ambicioznu i komunikativnu personu.
-„Moji uzori su moji roditelji, ali najveći uzor i osoba koja me fascinira jeste moj stariji brat koji je završio fakultet sporta i tjelesnog odgoja. On mi je najveća podrška u svemu“ – istakla je Nejla.
-„Kod drugih ljudi volim odgovornost, kulturu i odgoj. Volim avanture i sve stvari za koje je potrebna hrabrost. Želim da kroz svoj život redam nove uspjehe kao i do sada. Jako vjerujem u sebe i samim tim smatram da će moji snovi se i ostvariti. Volim sebi reći „Na putu do uspjeha čovjek je sam sebi najveća prepreka“ – rekla je Nejla.

zeda.ba

(Visited 268 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments