Nejla Muslić – Inžinjer medicinsko-laboratorijske dijagnostike iskoristila porodični talenat

26 jan

Mnogo priča je napisano  o ljudima koji ne rade posao u struci i ne smatra se to porazom. Neko se odlučio za nešto drugo jer posao u struci nije mogao dobiti, drugi su to učinili jer su shvatili da im se ne dopada ono što su nekoć izabrali za životni poziv, treći su imali neki svoj razlog, ali ništa od toga nije porazno. Neuspjeh je ne činiti ništa i čekati čudo. Čuda se ne dešavaju, čuda se stvaraju.

Inžinjer medicinsko-laboratorijske dijagnostike Nejra Muslić (29) iz Sarajeva, nakon odrađenog pripravničkog staža u struci, priliku za posao u struci još nije dobila. Međutim, Nejra je iskoristila svoj talenat i ljubav prema nakitu te je počela zarađivati zahvaljujući hobiju. Kako je potražnja za onim što Nejra radi velika, ona svoj talenat planira iskoristiti i pretvoriti u ozbiljan posao. Ono što ste danas, ne morate biti sutra ali ono što vam dobro ide, ne mijenjajte.

Porodično smo kreativni i talentovani za ručne radove!

-„Još u osnovnoj školi sam uživala u tome da popravljam mamin nakit. Inače, moja porodica je jako talentovana kada su u pitanju ručni radovi i umjetnost. Moj otac pravi razne predmete od kože, brat voli crtati na staklu i gdje god može, mama radi heklane i pletene stvari, a ja sam se odlučila za nakit. Nakon školovanja sam odlučila da pokušam napraviti svoju prvu ogrlicu i tako je krenulo. U pravljenju nakita zaista uživam, pa sam odlučila da s tim i nastavim“ – rekla je Nejra koja nakit najčešće izrađuje od steklenih perlica.

Ona ističe da kreativcima treba više kurseva i medijskog prostora kako bi usavršili vještine i kako bi se adekvatno predstavili.
„Moji proizvodi se mogu pogledati u Sarajevu (Stari grad) u Kazazima na broju 23, a od nedavno sam počela objavljivati radove na Facebook grupi Pretty kreativci. S obzirom da su proizvodi na Čaršiji, kupovali su ih Slovenci, Hrvati, Malezijci i naravno Arapi“ – ponosna je Nejra koju možete kontaktirati i putem Facebook profila.

-„Potrudiću se da budem što bolja u ovom poslu i nadam se razvijanju posla. Planiram registrovati obrt i hobi pretvoriti u pravi posao“ – kazala je Nejra te poručila: „Budi svoj, jer original uvijek više vrijedi od kopije“

Zeda.ba

(Visited 498 times, 2 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments