Naše emocije su poput wifi veze

23 feb

Profesor psihoterapije, Digby Tantam, odveo je priču o komunikaciji korak dalje, tvrdeći da su ljudski mozgovi povezani vezom koja sliči wifi povezanosti.
Znate li onaj osjećaj kada vam iz vedra neba nešto postane jasno? Zanima li vas kako i zašto se to događa?

Znamo već da je jezik samo jedan od načina ljudske komunikacije, dok su ostali načini oni neverbalni. No profesor psihoterapije, Digby Tantam, odveo je priču o komunikaciji korak dalje, argumentirajući da su ljudski mozgovi povezani vezom koja sliči wifi povezanosti.

Tantam tvrdi da mozak prikuplja mikro signale koji donose podatke o tome o čemu ljudi razmišljaju i na što obraćaju pažnju, što u nama budi intuiciju, a on taj fenomen naziva ‘The Interbrain’.

Jedna od prednosti te veze je ta što ona funkcionira u pozadini našeg sveopćeg funkcioniranja kao ljudskog bića, a mi na nju ne obraćamo pažnju. Tantam također vjeruje da je ona povezana s našim osjetom mirisa, što bi u neku ruku značilo da mi ne čitamo tuđe misli, nego ih njušimo.

Ako se promijeni kemija našeg mozga, možemo početi signalizirati osjećaje poput straha ili seksualnog uzbuđenja. To je ujedno i razlog zašto Tantam tvrdi da ljude privlače mase na kojima se emotiraju snažni osjećaju, poput koncerata, vjerskih okupljanja ili sportskih događanja.

Povezanost na duhovnoj razini sam je korijen duhovnosti, a neki bi se čak složili s time da je ona i smisao života. Emocionalno spajanje odvija se u djeliću sekunde, a informacija koju primamo kada se s nekim nađemo licem u lice uvijek je popraćena zvukom, gestama, mirisima, mogućnošću dodira ili sličnog kontakta.

Koliko god Tantamova teorija nekima bila smiješna, a nekim zanimljiva, ne možemo je još niti odbaciti niti potvrditi – barem ne prije nego što je detaljnije istražimo.


Metro-portal.rtl.hr

(Visited 218 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments