Napustila školu i napravila poslovno carstvo

9 nov

Annie Lawless je napustila školovanje i odlučila se baviti nutricionizmom. Danas svoje napitke prodaje na 10 tisuća prodajnih mjesta, a ušla je i u partnerstvo s Coca-Colom koje joj je vrijednost tvrtke podiglo na 300 milijuna dolara

Annie Lawless nema ni 3o godina, a zarađuje milijune dolara. Da joj je netko rekao da će joj se to dogoditi vjerojatno mu ne bi vjerovala. U poslu kojim se bavi našla se gotovo slučajno. Zbog depresije. Točnije, tijekom studija prava upala je u tešku životnu fazu koja joj je sa sobom donijela depresiju i nemogućnost da se pokrene iz kreveta.

Od satova joge do Coca-Cole

Odlučila je da nešto mora promijeniti pa je odluka bila onakva kakvu vjerojatno ni jedan roditelj svom djetetu ne bi savjetovao – prekinula je daljnju naobrazbu. Potrebni su joj, kako je rekla, umjesto ponavljanja i dosade kreativnost i inspiracija.
Pronašla ih je u nutricionizmu. Udružila se s prijateljicom koja također dijeli strast prema svježim sirovim, organskim sokovima, te su zajedno krenule u biznis.

U početku su napitke prodavale na satovima joge koje su pohađale, a kada je potražnja poprilično porasla “u pomoć” im je priskočio biznismen James Brennan. Osnovali su kompaniju “Suja” i očito sportskim riječnikom rečeno tržištu “zabili pogodak”.
Danas svoje proizvode nude na više od 10.000 prodajnih mjesta, godišnje zarade između 80 ili 90 milijuna dolara, a ušli su i u partnerstvo Coca-Colom što im je podiglo vrijednost kompanije na 300 milijuna dolara, piše Inc.com.

Net.hr

(Visited 344 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments