Najbolji načini za traženje novih zaposlenika

27 apr

Zaposlenici čine posao uspješnim i zato je iznimno bitno imati one prave oko sebe, najbolje koje možete naći. Ne samo talentirane već i s radnim navikama, nesklone konfliktu, odane, pristojne… Morate si sami kao poslodavac ili voditelj tima odrediti kakve kvalitete kod zaposlenika tražite.

Naravno, postoje jednostavni savjeti kako napraviti prve korake i lakše odrediti što i kako. Njih nudi stručnjak Brian Hutchinson u jednostavnih šest koraka.

1. Preporuke zaposlenika

Možda najbolji način za pronalazak novih zaposlenika jest nakon preporuke postojećih. Jer, ako netko kome vjerujete garantira za nekoga, to je dobar znak i trebate poslušati savjet.

2. Bivši zaposlenici

Možda se ne čini konvencionalnim, ali ako je riječ o osobi s kojom ste se razišli na normalan način, to znači da je riječ o zaposleniku kojeg ste željeli imati uz sebe. Također, možda ste započeli novi posao pa ako krećete ispočetka, dobro je povući sa sobom nekoga s kim ste radili i znate što očekivati.

3. Društvene mreže

Novo je doba, postoji LinkedIn, postoje Facebook, Instagram, Twitter… Odličan način za uvid u eventualne kvalitete potencijalnog zaposlenika.

4. Kandidati iznutra

Za određene pozicije možda već imate kandidate na licu mjesta, među svojim zaposlenicima. To je možda najbolje rješenje, posebno ako se radi o promaknuću. Imat ćete zahvalnog i odanog radnika, bez obzira što ćete njegovu poziciju morati popuniti novom osobom.

5. Stažiranje/volontiranje

Ponekad je to najbolji pokazatelj vrijednosti zaposlenika. Ako je osoba toliko ambiciozna da radi besplatno kako bi nešto naučila i napravila iskorak, to ne možete ignorirati u budućnosti.

6. Sajam poslova

Možda je to dio “stare škole”, ali još uvijek je efektna taktika jer baza potencijalnih kandidata za posao je uistinu velika.

Manager.ba

(Visited 174 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments