Munja Business Challenge 2018: Treće polufinale održano danas u Sarajevu

14 apr

U prostorijama Preduzetničkog inovacionog centra Networks u Sarajevo je danas, 14.04., održano treće polufinale takmičenja za srednjoškolce u preduzetništvu – Munja Business Challenge 2018.

Munja Business Challenge je državno takmičenje u preduzetništvu za srednjoškolce iz cijele BiH, koje se održava svake godine, počev od 2013., a provodi se po međunarodnoj metodologiji globalne organizacije Junior Achivement.

Kroz Business Challenge učenici rješavaju izazov tj. poslovni zadatak kojeg dobivaju od
stručnjaka i managera. Također, učenici razvijaju svijest o biznisu i preduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprijeđuju vlastito samopouzdanje i sve to što je sutra od velike važnosti kada se nađu na tržištu rada.

Danas je održano treće polufinale ovog takmičenja, na kojem je prisustvovalo 50 učenika, iz 12 gradova i 24 škole. Sljedeće polufinale će se održati u:

Mostaru, 17.04.2018.

Pobjednički timovi na polufinalima idu na državno takmičenje, koje će biti održano u Sarajevu, 21. i 22.04.2018., a najbolji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana (uz učešće Srbije, Crne Gore i Hrvatske) od 27. do 29.04.2018.

Ako se i ti želiš prijaviti na polufinale koje će se održati u Mostaru, pošalji svoju prijavu na mail: [email protected].

(Visited 178 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments

Autor Emina Mumić