Mostarka treća na svijetu!

29 nov

Ivona Ćavar, članica Sveučilišnog karate kluba Neretva, osvojila je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu Ivona Ćavar, članica Sveučilišnog karate kluba Neretva, osvojila je
brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu koje se održava u austrijskom Linzu.
Prvenstvo se održava od 25. listopada do 30. listopada, a na ovoj 23. po redu svjetskoj karate smorti sudjelovalo je više od 2000 sportaša i trenera iz 135 zemalja.

”Ne mogu opisati ovaj osjećaj jer su se trud, rad i vjera koje sam imala u sebe
danas potvrdili. Sami nastup na Svjetskom prvenstvu je velika privilegija i
tu se iskazuje koliko tko vrijedi.
Konkurencija je bila na najvišoj razini, kao sto i predstoji ovom prvenstvu, odradila sam šest mečeva od čega sam imala pet pobjeda i poraz u četvrtʚnalu. U meču za medalju sam se borila s bivšom viceprvakinjom svijeta sa prošlog prvenstva tako da sam i tim putem potvrdila ovu brončanu medalju. I dalje sam pod velikim dojmom i zahvaljujem se treneru Miroslavu koji je bio svaku minutu uz mene, kao i članovima Karate kluba
‘Neretva’ Mostar te cijeloj reprezentaciji BiH”, poručila je Ivona.

Ivona, koja je ove godine proglašena najboljom sportašicom Mostara, se ljetos zlatom okitila na Europskim sveučilišnim igrama te srebrom na Svjetskom kupu.
Govoreći o svojim uspjesima za Bljesak.info povodom Dana žena Ivona je rekla kako biti žena u njezinoj profesiji njoj ne predstavlja nikakav problem.

Činjenica da je žena je ohrabruje i potiče da još više pridaje radu i treniranju u svom sportu, te da time potiče i ostale. ”Karate se svrstava u borilački sport, pa mnogim ljudima predstavlja na prvi pogled da to nije ili nisu agresivni sportovi kojima bi se žene trebale baviti. Drago mi je da danas možemo rušiti te predrasude i time pokazati da se žene mogu jednako baviti karateom kao i muškarci,no danas je ipak taj broj muškaraca i žena u karateu jednak u svijetu. Treniram već 12 godina po uzoru na starijeg brata. Zavoljela sam taj sport već od malih nogu i danas on predstavlja sastavni dio mog života”, rekla je tada Ivona za Bljesak.info.

Kaže kako smatra da su žene u našem društvu sasvim jednake suprotnom spolu. Kaže kako postoje razni stereotipi i predrasude u nekim sredinama, no ističe da na ovim prostorima ne postoji diskriminacija spolova.

Bljesak.info

(Visited 120 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments