Momak iza CV-ja koji svi šeruju: Vratio se iz Danske da nađe posao, a ovakvo oružje još niste videli

19 feb

Miloš Tomić (25) je bio student generacije, završio je master studije u Danskoj, nedavno je napravio sajt milostraziposao.com, koji je odmah postao viralan na društvenim mrežama, a posebno je oduševio marketinške magove.

– Kako je sve krenulo, očekujem da me pozovu da uđem na Farmu 7 – našalio se Miloš na početku razgovora.

Sve je počelo prije mjesec dana, kada je počeo da se zanima za pravljenje sajtova za potrebe projekta na kom radi. Paralelno je tražio i posao. Shvatio je da malo teže ide sa standardnim načinom javljanja na oglas i slanja CV-a, pa je odlučio da kupi domen, koji košta nekoliko evra godišnje i napravi CV sajt. Tu možete vidjeti da je bio student generacije, ali i stipendista Danske i Srbije. Za četiri godine je bio radijski novinar i voditelj, nastavnik engleskog, PR kordinator, menadžer događaja, radio je marketinška istraživanja, a bio je i na čelu odjeljenja za oglašavanje londonske firme u Beogradu.

– Ja nisam izmislio ništa novo, to već postoji u svijetu, ali očigledno sam kod nas prvi. Trebalo mi je zaista malo vremena da to uradim. Uopšte nisam planirao da to šerujem po društvenim mrežama, sem na poslovnoj mreži LinkedIn. Ideja je bila da takav CV šaljem i marketinškim agencijama, kad apliciram za posao – objašnjava Miloš.

Međutim, sajt je ubrzo postao viralan, a za sve je kriv njegov drug, koji je okačio link na svoj Fejsbuk profil. Tako je vijest počela da se širi, a Milošu je bilo čudno što su na Tviteru link ka njegovom sajtu počeli da šeruju i marketinški magovi. Nije očekivao da će se nešto što je trebalo da ga izdvoji među ostalim prijavama za posao, toliko pročuti.

– Ja sam se skoro vratio iz Danske, gdje sam studirao godinu dana. Tada sam počeo da tražim posao, ali ne nešto aktivno, u smislu da kažem: “Miloše, ti ćeš od devet do dva da tražiš posao”. Radio sam na nekom projektu i imao neke privatne obaveze. Onda sam odlučio da dam 100 odsto sebe, jer nisam uspijevao da dođem do posla na standardni način. U većini slučajeva me nisu ni pozvali ili sam prolazio nekoliko krugova selekcije i opet ništa. Pošto sam detaljista i kreativac, odlučio sam da napravim nešto po čemu će ljudi da me zapaze. Želio sam da pokažem šta ja sve to mogu da radim, a što se iz običnog CV-ja i standardne prijave za posao ne može primetiti – kaže Miloš.

Nakon godinu dana provedenih u Danskoj, razmišljao je da ostane tamo, jer postoji prilika za zaposlenje, a kako kaže, čovjek se brzo navikne na bolje. Međutim, ovdje su mu porodica i prijatelji, a smatra i da u Srbiji može lijepo da se živi. Njemu je cilj odlaska u instranstvo bio da stekne znanje, a da ga iskoristi ovdje. Misli da nema veliko iskustvo i volio bi da još peče zanat u nekoj markentinškoj agenciji ili sektoru za odnose s javnošću u nekoj međunarodnoj kompaniji.

– Ja sada sebi pravim PR Jednostavno, da bi našao željeni posao, potrebno je da grizeš, ali i da imaš dozu dodatne motivacije ili kreativnosti, koje će te istaći – poručuje Miloš.

On razmišlja da pokrene i blog u kojem bi pisao o tome kako je izgledao njegov put pronalaska zaposlenja.

Buka.ba

(Visited 882 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments