Modni ”Vrisak” Ane Lazić

1 jun

Borbu protiv uniformisanosti mode već nekoliko godina uspješno vodi Ana Lazić iz Banjaluke, koja je pokrenula sopstveni brend pod nazivom „Vrisak“ i svoje dizajnerske komade prodaje u istoimenoj galeriji čiji izlog „vrišti“ drugačijim stilom.

Untitled

Prvobitno se bavila izradom nakita, a vremenom je počela da šije cekere i dizajnira majice sa raznim motivima, da bi se poslije u asortimanu našli ruksaci, haljine, suknje, modni detalji za kosu, ukrasne kutije i slično. Tokom realizacije ideja, podrška porodice i prijatelja nije izostajala.

Untitlddasaed„U svojoj radionici izrađujem stvari koje bih i sama nosila jer smatram da trebam predstavljati ovo što radim u potpunosti. Obično radim po nekom ličnom osjećaju, a kada ugledam materijale spontano mi se stvori slika gotovog proizvoda. Sadašnja modna svijest kod većine djevojaka se svodi na princip kopi aparata, a mogućnost izbora u Banjoj Luci se svodi na istu ponudu u skoro svim radnjama. Sigurno je da novac ne kupuje stil. Za mene su žene sa stilom one koje vole biti drugačije i znaju to lijepo iznijeti u svakoj situaciji. Mislim da Vriskove stvari nose osobe vesele prirode, specifičnog smisla za humor, formiranih stavova i opuštenog stila oblačenja.“, otkriva sagovornica.

„Ideje nalazim u društvu, u kafani i prilikom komunikacije sa kupcima. Trudim se da na printovima promovišem lokalne fore i fazone. Naš narod toliko daje inspiracije da se ponekad i gubim u idejama“, navodi Ana.

sdaaUntitled

Iako je izbor materijala u njenom gradu prilično solidan, često je primorana da se snalazi na razne načine i nabavlja ukrasne elemente u drugim gradovima ili državama, ali to je ne spriječava da kvalitetno obavlja svoj posao. Bez obzira narazne predrasude, usudila se i otvorila svoj prodajni kutak koji pruža potpuni ugođaj svakom kupcu koji uđe.

Udsadasntitled

„Pošto sve što se veže za izradu unikatnih stvari odmah asocira na visoke cijene, trudim se da rušim taj stereotip i stvorim kombinacije pristupačne svačijem džepu. Jako sam zadovoljna pozitivnom reakcijom kupaca, a satisfakcija su mi ljudi koji vjeruju u mene i cijene unikatan rad. Svaki provedeni trenutak u radionici me ispunjava i čini srećnom, jer stvaram nešto novo“, govori Ana.

„Za ljetni period spremam novu kolekciju inspirisanu renesansnim slikarima, gdje ću motive iz njihovih djela uklapati u haljine i torbe. Takođe, galerija Vrisak ce biti otvorena i za organizovane čajanke na kojima će kupci moći neformalno da ćaskaju, druže se i daju svoje sugestije kako bismo zajedno kreirali neku ljepšu budućnost“ zaključila je sagovornica.

(Visited 464 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments