Mladi cazinski bend Selim III

8 mar

Mladi cazinski bend Selim III objavio svoj prvi album.

Kada se spoje mladost i ljubav prema muzici to izrodi odličnim bendom kakav je Selim III, cazinski alternativni rock bend. Selim III je osnovan početkom 2015. godine i broji tri člana: Seada Alagića, Anmara Salihovića i Kemala Lepuzanovića. Ova sjajna trojka mladića je bend osnovala još dok su pohađali srednju školu. Želja za osnivanjem rock benda javila se iz ogromne ljubavi ka muzici i želje da svima onima koji vole rock odsviraju nešto drugačije. Na početku stvaranja benda njihova zamisao je bila samo svirati u gradskim kafićima, na školskim priredbama i sl. Međutim, cijela stvar je otišla u sasvim novom pravcu. Talent koji ovi momci imaju i umijeće bavljenja muzikom doveo ih je do snimanja albuma Sjene. Snimanjem prvog albuma bend napušta svoje sjene i zasigurno veliki dio publike koji ih prati ne ostavlja nimalo ravnodušnim.

17091185_1299152380142358_1598777571_o (1)

Ovaj bend nosi ime po vladaru Selimu III, koji je ujedno bio i kompozitor i muzičar te je težio reformama u svoje vrijeme baš kao što i oni danas teže ka sprovođenju reformi u muzici kroz svoja autorska djela.

Iako je muzika njihov prvi odabir na životnom putu oni uspješno pohađaju fakultete u tri različita grada. Anmar Salihović je student prve godine Geodezije i geoinformatike (Ljubljana), Sead Alagić je student druge godine Pravnog fakulteta (Sarajevo), dok je Kemal Lepuzanović student prve godine Šumarstva (Bihać). Fakultetske obaveze im ne predstavljaju problem u snimanju novih pjesama. Iako žive u tri različita grada ovi momci nastoje da svaki dan rade na stvaranju nečeg novog, a kažu da im to ne predstavlja problem jer je njihova ljubav prema muzici veća od sitnih prepreka koje se nalaze pred njima.

Cilj ovih mladića jeste da publika prepozna njihov trud i unikatnost muzike koju predstavljaju na našoj sceni i nadamo se u budućnosti i u regionu.

Autorica teksta: Amila Hindija

(Visited 252 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments