Međunarodni forum Yugosphere 2017 je počeo danas u Sarajevu!

8 aug

Evropski parlament mladih Bosne i Hercegovine, u suradnji za Institutom za evropske poslove u Srbiji, organizira Međunarodni forum pod nazivom Yugosphere 2017 koji se održava u periodu od 01. do 09. augusta na kojem učestvuje preko 140 učesnika iz regije i Evrope. Ovaj internacionalni događaj obuhvata devetodnevni program koji se do sada realizirao u dva grada, Kragujevcu i Beogradu, a danas učesnici projekta borave u Sarajevu kako bi naredna tri dana programa finalizirali u glavnom gradu BiH.

Međunarodni forum Yugosphere 2017 predstavlja simulaciju Evropskog parlamenta kroz tri osnovna modula programa. U prvoj etapi projekta učesnici se upoznaju i druže kroz različite teambuilding aktivnosti kako bi se na taj način bolje pripremili za timski rad i međusobnu komunikaciju. Nakon teambuilding aktivnosti slijedi rad u komitetima, gdje delegati razgovaraju o aktuelnim problemima današnjice te formiraju vlastita rješenja problema. Događaj se završava Generalnom skupštinom na kojoj delegati izlažu svoje rezolucije te raspravljaju o njima.

Realizacija ovako zahtjevnog proekata bila bi zasigurno nemoguća bez podrške naših partnera Ambasade Švicarske, Delegacije Evropske unije (EU), Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), OSCE, te Vitinke i Kolbe.

Evropski parlament mladih je nevladina organizacija koja djeluje u BiH od 2013. godine. Ova organizacija predstavlja jednu od najvećih evropskih platformi za političku debatu, međukulturalne susrete, političko obrazovanje i razmjenu ideja.

(Visited 110 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments