Maturant sa velikim biznis planovima u poljoprivredi!

12 jul

Hrvoje Jumić iz Grabovca nije još u ruke ni uzeo završnu školsku svjedodžbu, a već je postao šef poljoprivredne tvrtke i krenuo u velike investicije. Kaže, želja mu je ostati u Hrvatskoj i raditi u poljoprivredi, piše Glas Slavonije.


Kako bi sina zadržao kod kuće i kako mladić ne bi posegnuo za opcijom iseljavanja kao i mnogi njegovi vršnjaci u Slavoniji, Milenko Jumić iz Grabovca odlučio je sinu otvoriti tvrtku Bio-polje. No, bez obzira na očeve želje 18-godišnji Hrvoje i sam se htio baviti poljoprivredom i od nje živjeti.

Poljoprivreda kao opsesija

“Osim tu i tamo gimnastike, bavljenje poljoprivredom mi je opsesija. Još od prije nekoliko godina sam orem, sijem, tanjuram i obavljam druge poljoprivredne poslove”, kaže Hrvoje koji još nije u ruke uzeo ni svjedodžbu srednje poljoprivredne škole u Osijeku, a već je postao direktor tvrtke.

Prva investicija mu je bila nabava višenamjenskog stroja njemačke tvrtke Zumhammer, specijaliziranog za gnojidbu.

Ekološka gnojidba za baranjske poljoprivrednike

“Koliko znamo, ovo je jedini takav stroj u Hrvatskoj, a ako nije jedini, onda je među rijetkima. Upravo stoga smo ga dobili nešto povoljnije, kako bi se proizvođač probio na hrvatsko tržište. Njime polako zaokružujemo priču oko ekološke gnojidbe, koja je znatno bolja i učinkovitija od one mineralnim gnojivima”, priča Hrvoje.

Premda gospodarstvo Jumić i OPG-ovi u njihovom vlasništvu obrađuju približno 240 hektara zemljišta, želja im je uslužno obavljati gnojidbu i drugim baranjskim poljoprivrednicima.

Mladi slavonac pokreće masovnu prozivodnju: ‘Iz inata smo ostali u Hrvatskoj, dokazujemo da se to može’

“Ako sve pođe prema planu, javljat ćemo se na domaće i inozemne natječaje. Željeli bismo graditi silose za naše potrebe te nabaviti petstotinjak rasplodnih krmača i krenuti s intenzivnijim bavljenjem stočarstvom na način kako se to nekada radilo u Baranji”, poručuju iz obitelji u kojoj uskoro planiraju otvoriti i prva radna mjesta.

Net.hr

(Visited 126 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments