Mario Barbarić: „Odlažem svoje uživanje da mi kasnije bude bolje“

6 jul

Autor teksta: Frano Krišto

Mario Barbarić (22) već dvije godine igra za SKK Student iz Mostara, a svoje prve košarkaške korake započeo je u HKK Brotnjo u rodnom Čitluku. U mlađim uzrastima Mario je igrao na poziciji „play makera“, a sada sa svojih dva metra visine igra u obrani, a njegov zadatak je čuvanje najboljih protivničkih igrača.

mb1

„U košarci sam cijeli život, ona me izgradila kao osobu i bez nje jednostavno ne mogu“, rekao je Mario dodavši kako mu je idol veliki Dražen Petrović.

Kroz svoju karijeru Mario je s klubovima za koje je igrao tri puta osvojio Ligu Herceg-Bosne, a nastupao je za HKK Brotnjo iz Čitluka, SKK Student iz Mostara, a okušao se i u Kanadi gdje je 3 mjeseca igrao za klub „Grassroots“ iz Toronta.

„Iako sam došao u drugu kulturu i među drugačije ljude u Kanadi sam se od prvog dana osjećao prihvaćenim, jer su ljudi jako ljubazni i uvijek su spremni pomoći, a takav je bio i moj trener koji mi je odmah dao punu podršku“, kazao je Mario.

Također se osvrnuo na tamošnju igru za koju kaže da vrijedi potpuna druga filozofija. „Razlika između naše i njihove igre je kao nebo i zemlja. Mi igramo taktičku igru, više se baziramo na obranu i timsku igru, dok je u Kanadi individualnost prije svega, tj. igra jedan na jedan.“

Mario je uspješan student na Fakultetu strojarstva i računarstva u Mostaru, a kaže kako uz dobru organiziranost nije nikakav problem uskladiti studij i obaveze prema klubu za kojeg ima samo riječi hvale. U budućnosti se ne planira baviti profesionalnom košarkom radi loše situacije u BiH sportu, ali dodaje kako će se košarkom baviti uvijek, makar i rekreativno.

„Moja prva ljubav je košarka, ali kako više razmišljam, više mi se čini da ću se baviti računarstvom. Želja mi je otvoriti privatnu tvrtku, recimo servis računala i da od toga počnem stvarati dalje, jer sam se na fakultetu naučio na planiranost, organiziranost i disciplinu, odnosno da odlažem svoje uživanje da mi kasnije bude bolje“, kazao je Mario o svojoj budućnosti.

(Visited 483 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments