Lejla Hajdar: Mlada i uspješna bh. glumica

14 jan

Lejla Hajdar je mlada glumica, trenutno je učenica trećeg razreda Prve gimnazije. Lejla je svoje prve glumačke dane imala još u 6. razredu osnovne škole. Ona je izdvojila vrijeme i dala nam nekoliko zanimljivih odgovora..

15645751_1750684065253408_113550451_n

Jeste li zadovoljni onim što ste do sada postigli, obzirom da ste jako mladi počeli baviti glumom?

Kao što ste i naveli, jako mlada sam se počela baviti glumom. Oduvijek me to zanimalo i privlačilo. Pokušavala sam pronaći sebe i u drugim sferama međutim nije mi išlo za rukom. Svoj mir sam pronašla upravo u glumi. Mogu reći da sam jako napredovala na polju glume, ali naravno da uvijek može bolje. Radim na tome da nadogradim sebe, prvenstveno kao ličnost, a zatim kao glumicu. Zadovoljna sam dosadašnjim postignutim rezultatima, ali to je samo mali dio onoga što ja želim postići.

Koliko su mladi zainteresovani u BiH da se bave glumom?

To se može gledati sa više aspekata. Gledano sa šireg dijapazona, mladi su više-manje zainteresovani. Prvenstveno smatram da bi zainteresovanost bila mnogo veća kada bi se država zalagala za napredovanje i kulturno uzdizanje mladih. Većina mladih, zbog stanja kakvo jeste, okreće se onome što je materijalno i od čega će imati novčanu korist, dok se sve više zanemaruje ono što oni zaista žele.

Kako uskladiti sve obaveze?

Uskladiti apsolutno sve obaveze je jako teško, posebno iz razloga što sam srednjoškolka i mnogo se, pored zalaganja za glumu, zalažem i za školu. Dajem sve od sebe kako bih stigla izvršiti sve obaveze, da bavljenje glumom ne bi utjecalo na moj prosjek u školi i na nivo mog znanja i obrnuto. Imam jako malo sloodnog vremena jer se trudim da budem okupirana meni bitnijim stvarima od društvenih mreža, tračanja i slično. Ali ne žalim se, iako je mnogo teško i isrpljujuće, ipak se osjećam jako zadovoljno.

15592654_1750684098586738_1187101429_n

Koji je Vaš omiljeni glumac/glumica u BiH?

Moj omiljeni glumac je Enis Bešlagić. Omiljen mi je zato što ima neke karateristike i osobine koje mi se sviđaju, odličan je glumac I to je pokazao u mnogim filmovima i serijama. Mladalačkog je duha bez obzira na njegove godine.
Da li se namjeravate glumom baviti i u budućnosti?

Svakako da se namjeravam baviti glumom. Kao što sam ranije navela, ovo je samo mali dio onoga što želim postići. Namjeravam se ozbiljnije posvetiti svemu ovome, raditi više i napornije kako bih postigla željene rezultate. Naravno da ništa ne dolazi preko noći, ali sa dovoljno elana sve na kraju dođe na svoje, jer sam talenat nije dovoljan, potrebno je dosta odricanja, ali sve to zajedno ne može ostati neprimijećeno.
Šta biste poručili onima koji se žele baviti glumom?

Prije svega uvijek treba raditi ono što vas čini sretnim. Nikada ne treba odustati od svojih snova, ma koliko vas drugi sputavali i ismijavali. Nemojte se plašiti učini korak naprijed za ono što vas usrećuje. Budite istrajni, trudite se, prije svega pokušajte. Nikada ne znate šta nosi novi dan i da li je baš gluma vaš životni poziv.

Autor teksta: Jasmin Alibegović

(Visited 12 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Comments