Konferencija i sajam „Zelena ekonomija u BiH – mogućnosti i šanse“

14 sep

U petak 15. septembra sa početkom u 10:30 sati u Kulturnom centru Altindag u Visokom biti će održani konferencija i sajam „Zelena ekonomija u BiH – mogućnosti i šanse“.

Događaj će otvoriti načelnica Općine Visoko, mr. sci. Amra Babić, koja je domaćin događaja te Marion Kraske, direktorica Fondacije Heinrich Boell, koja je organizator ovog događaja.

Također, u uvodnom dijelu, učesnicima će se obratiti i Christian Sedat, zamjenik ambasadorice Savezne Republike Njemačke u BiH.

Visoka stopa nezaposlenosti i dalje predstavlja jedan od gorućih problema u BiH, te povećanje zaposlenosti treba biti osnovni politički i društveni prioritet, naročito među teško zapošljivim kategorijama stanovništva.

Nakon bezuspješnih pokušaja revitalizacije industrije u proteklih 20 godina, došlo je vrijeme da se Bosna i Hercegovina fokusira na svoje prirodne potencijale.

Upravo će ovo biti glavna tema događaja koji će okupiti brojne predstavnike institucija, međunarodnih i domaćih organizacija, eksperte i praktičare zelene ekonomije s ciljem pokretanja diskusije i razmjene znanja i iskustava u oblasti razvoja i unapređenja zelene ekonomije i zelenih poslova.

Također, svi zainteresovani posjetioci će tokom cijelog dana na istoj lokaciji moći posjetiti Sajam zelenih poslova na kojem će više od 30 izlagača iz cijele BiH izložiti svoje proizvode.

Za sve mališane koji taj dan dođu na događaj, organizatori su pripremili dječiji eko kutak.

Agendu za konferenciju i sajam „Zelena ekonomija u BiH – mogućnosti i šanse“ pogledajte ovdje.

Green-council.org

(Visited 106 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments