Kamp “Winter magic” u organizaciji srednjoškolaca iz Visokog i Ilijaša

9 jan

Loklani tim Ilijaš Asocijacije srednjoškolaca u BiH u saradnji sa lokanim timom Visoko Asocijacije srednjoškolaca u BiH organizuje zimski kamp pod nazivom ‘’Winter magic’’ u periodu od 15. do 17.01.2016 godine. u planinarskom domu na Zbilju, Visoko.

winter_magic

Cilj projekta je aktviriti i podstači mlade na aktivizam u lokalnim zajednicama. Ciljana grupa su mladi drugih i trećih razreda srednje škole iz: Breze, Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Fojnice, Zenice, Visokog i Ilijaša, koji će imati priliku prisustvovati trodnevnom kampu.

Prvi dan, 15.01.2016. godine ( petak) mladi će prisustvovati radionicama: ‘’TEAM BUILDIN- identificiranje problema mladih u lokalnoj zajednici’’, ‘’Psihodrama’’, ‘’ Watch meeting’’ i prezentaciji ‘’ Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini’’.

Cilj ovih radionica jeste aktivirati mlade iz različitih lokalnih zajednica,i podstači ih aktivizmu i volontiranju, ukloniti predrasude i identificirati probleme koji povezuju već pomenute lokalne zajednice.

Drugi dan, 16.01.2016. godine ( subota), učesnici će prisustvovati radionicama: ‘’ Rješavanje identificiranih problema mladih u lokalnoj zajednici’’, ‘’ Diskriminacija’’ i ‘’ Strateška komunikacija’’, ‘’ Lobiranje’’ i ‘’ Fundraising’’.

Cilj radionica jeste da napravimo uličnu akciju koja će se bazirati na identificiranom problemu, također, učesnici će imati priliku razviti vještine dobrog lobiranja i organizovanja ’’ Fundraising’’ aktivnosti.

Razgovarat ćemo o diskriminaciji među mladima, i razviti im vještine strateške komunikacije. Treći dan, 17.01.2016. godine (nedjelja) proći ćemo kroz kratku evaulaciju kampa, i realizovati uličnu akciju, a nakon toga slijedi posjeta Konjičkog kluba ‘’ Visoko’’.

Rezultat cjelokupnog projekta su zasigurno 25 srednjoškolaca sa usvojenim znanjem u fundraisingu, strateškoj komunikaciji i sposobnosti da prepoznaju predrasude i stereotipe u svom okruženju, i zasigurno 25 jako motivisanih srednjoškolaca koji će težiti ka promjeni. Takvi mladi će pridonijeti razvoju svoje lokalne zajednice u cjelini.

(Visited 201 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments