Kako vratiti izbrisane fajlove?

10 aug

Vratite izbrisane fotografije ua samo nekoliko koraka natrag na svoj mobitel

 

Izgubljene ili izbrisane slike ponekad nam zatrebaju i nakon što smo ih očistili iz svojih fotogalerija. Slijedi nekoliko načina na koje ih možemo vratiti među datoteke Android pametnih telefona.

Vraćanje fotografija sa SD kartice

Ukoliko slike više nisu na vidljivim mjestima u vašem smartphoneu, postoji mogućnost da ste ih ranije spremili na SD karticu. Iako ih više ne možete otvoriti u telefonu, lako ćete uspjeti putem PC-ja. Povežite karticu s računalom te, koristeći poseban softver, vratite fotografije u memoriju uređaja. Što se samog programa tiče, Google prvo ‘izbacuje’ aplikaciju EaseUS MobiSaver for Android Free 5.0, koja će riješiti problem i fajlove smjestiti natrag u mobitel.

Možda su slike u oblaku

Ako kartica nije pomogla, postoji mogućnost da se fotografije nalaze u oblaku. Zbog sigurnosne kopije, fotke se automatski tamo spremaju ukoliko ste uključili takvu opciju, i lako ćete do njih doći prijavom u aplikaciju Google fotografije i jednostavnim downloadom dokumenata.

Alati za povratak fotografija

Već spomenuti EaseUS nudi još jedan softver za vraćanje slika pod nazivom Data Recovery Wizard. Memorijsku karticu mobitela putem čitača kartica ili utora za SD karticu spojite s PC-jem, te zatim pokrenite čarobnjak za oporavak podataka. Nakon pokretanja programa, vidjet ćete dijelove uređaja iz kojih je moguće vratiti fotografije, odnosno podatke općenito. Odaberite memorijsku karticu i opciju Skeniraj. Aplikacija će skenirati sve raspložive datoteke, a na smartphone možete vratiti do 2 GB podataka.

Data Recovery Wizard ima iznimno dobre ocjene

Postoji još nekoliko alata, poput DiskDigger Photo Recoveryja, kojim se možete poslužiti u slučaju da navedeni primjeri nisu pomogli. Kako se problem nestanka slika ne bi ponovio, najbolji je savjet da fotografije čuvate na sigurnom mjestu. To mogu biti spomenuti oblak ili SD kartica, pa i računalo na koje lako možete preseliti svoje dokumente bez straha od brisanja.

Metodu možete pogledati i na videu:

Izvor: nezavisni.ba

(Visited 283 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments