Kako saznati koji je vaš posao iz snova?

23 sep

Važno je biti u stanju znati svoj posao iz snova. Ne samo zbog sebe već i zato što vas o poslu iz snova često pitaju na intervjuima za posao.

No, kako uopće početi opisivati svoj idealan posao nekome tko će prosuđivati vaš odgovor. Sam početak odgovora prvo je što će vam dati dobar start. Evo savjeta, zaposleni u ljudskim resursima vole razmišljati o dobrim poslovima kao sjecištu vaših vještina, interesa i vrijednosti. To je dobar način kako da i vi pristupite poslu iz snova. Pričajući o svojim vještinama dajete priliku da ih prodate – na kraju, to je ipak intervju za posao. Vaši interesi pokazat će vaša ulaganja, a vaše vrijednosti mogu pomoći da kvalitetno ilustrirate način na koji se uklapate u vrijednosti tvrtke.

1. Koje vještine želite koristiti?

Najprije, razmislite u čemu ste dobri. Vjerojatno ste već imali prilike govoriti o tome kroz intervju, pa je to i dobar prijelaz. Istaknite vještine u kojima najviše uživate, ne samo one koje vam najbolje idu. Radi se o poslu iz snova, tako da se ne trebate sramiti spomenuti i vještinu u kojoj želite biti bolji.

Evo jednog od načina na koji možete započeti svoj odgovor:

Spomenula sam iskustvo s___. Moj posao iz snova svakako bi trebao biti povezan s tim. Svakako voljela bih razviti i vještinu___. Ranije sam razmišljala o tome i znam da bih željela nastaviti brusiti svoje znanje iz___ jednako kao i naučiti više o___.

2. Što vas zanima?

Recite koji su vaši interesi. Gledajte širu sliku. Što vas je privuklo u branšu u kojoj radite? Što ste kao dijete voljeli raditi, a da je povezano s današnjim zanimanjem? Što vas veže za vašu karijeru? Sve to povežite.

Razvijajte svoj odgovor ovako:

Zainteresirana sam za ___industriju od kada sam prvi put otkrila ___. Kombinirala sam to s interesom za ___ i od tada sam vezana za ___. Kada govorim o sadržaju posla, zanima me posao koji uključuje___ i ___.Znatiželjna sam oko takvih stvari od kada sam___, pa bih svakako željela da to bude dio mog posla iz snova.

3. Koje su vaše vrijednosti?

Isticanjem svojih poslovnih vrijednosti dat ćete sugovorniku ideju što vas motivira: to je dobar način kako ćete fokus ponovo staviti na tvrtku za koju ste intervjuirani (pretpostavljamo, da se vaše vrijednosti poklapaju s vrijednostima tvrtke). Također to dodaje kompleksnost vašim odgovorima. Ne kažete samo da želite zanimljiv posao u kojem ste dobri, već da je vaš posao iz snova upravno onaj o kojem razgovarate s poslodavcem.

Svoj odgovor možete povezati na sljedeći način:

Na temelju mojih sposobnosti i interesa u mom poslu iz snova bih željela ___ što je povezano s ___, a idealno bi bilo u tvrtki gdje bih mogla ___ i ___. Oboje mi je jako važno i sviđa mi se što vidim da je to jednako važno u ovoj tvrtki.

Zaposlena.hr

(Visited 305 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments