Kako preživjeti ispitne rokove?

5 dec

Kada dođe doba kolokvija ili ispita, svi se studenti suočavaju sa stresom i nedostatkom vremena. Izreke: „Da mi je još jedan dan, naučio/la bih sve!“ ili: „Zašto nisam ranije krenuo/la učiti?“ postaju svakodnevica tih nekoliko tjedana.

Da biste ih lakše preživjeli, Studentski.hr donosi vam nekoliko savjeta koji pomažu u tom razdoblju.

Jedite normalno

Iako je vrijeme ispita, odvojite malo vremena i sami složite neku zdraviju hranu. To što ste prezauzeti učenjem, ne znači da morate živjeti samo na pizzi i brzoj hrani. Višak šećera nakratko će vam dati osjećaj viška energije, ali to ne traje vječno. Hranite se kao i inače, ne kaže se uzalud da si ono što jedeš.

Napravite mali makeover

Vrijeme ispita utječe ne samo na naše zdravlje, već i na našu kožu. Zato bi bilo dobro odvojiti malo vremena i svojoj koži priuštiti malo njege. Djevojke koje vole dotjerivanje, na ovaj način mogu se opustiti i bar na tren zaboraviti na ovo stresno razdoblje. Naravno, pod ovim se ne misli kako trebate trošiti sate i sate na svoj izgled. Učenje je i dalje na prvom mjestu!

Vježbajte!

Cjelodnevno učenje i sjedenje za knjigom može naštetiti vašem tijelu. Barem 10 minuta neke vrste vježbanja, kao što je na primjer joga, dovoljno je da se ne osjećate ukočeno. Uz to, vježbanjem ćete dobiti više energije za miran nastavak učenja.

Pričajte o nečem drugom

Gdje god se okrenete, na koju god društvenu mrežu dođete, svugdje oko vas se priča samo o ispitima iako vama i više nije do pitanja: „Jesi učio/la? „ ili: „Znaš li?“ Izaberite neku osobu s kojom ćete pričati o bilo čemu drugome. O filmu ili seriji koju ste nedavno pogledali ili o nekom momku/djevojci koja vam se sviđa. Svejedno je, samo odvojite malo vremena i za druge teme.

Educentar.net

(Visited 213 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments