Kako je šef Hemofarma posavjetovao studente?

31 jul

Beograd — Države regiona nemaju luksuz da biraju iz kog sektora će biti strani ulagači i treba da im obezbede što bolje uslove da bi došli i ostali, kaže Ronald Zeliger.

Generalni direktor Hemofarma je, obraćajući se polaznicima Letnje škole ekonomije, pozitivno ocenio radni kadar, kvalifikaciju i motivaciju radnika u Srbiji.

Zeliger je naglasio da je ovde akademsko obrazovanje na visokom nivou, da su radnici produktivni i da je velika dostupnost kvalifikovanih radnika, saopštio je Hemofarm.

“Nije bitno šta ste studirali, već šta ćete uraditi od tog obrazovanja. Ako želite da budete uspešni, ključno je da ste posvećeni svom poslu. Morate biti ambiciozni, motivisani i raditi na sebi svaki dan”, naveo je Zeliger, govoreći na temu “Perspektiva stranih investitora i tržište rada u Srbiji”.

On je podsetio na nedavno upozorenje nemačke kancelarke Angele Merkel koja je primetila da se dosta zemalja susreće sa velikim brojem obrazovanih, kao i velikim brojem svršenih studenata koji su veoma dobri u teoriji ali nemaju nikakvog praktičnog i radnog iskustva.

U tom kontekstu Zeliger je podvukao da je danas od ključne važnosti u obrazovanju i operativno iskustvo.

Zato je na kraju, obraćajući se studentima, dao, kako je rekao, najvredniji savet, a to je da još tokom studija apliciraju gde god im je dostupno, rade što više praktičnog posla, a pre svega da budu otvoreni za rad na sebi tokom cele karijere.

Letnja škola ekonomije pod nazivom “Kako da se borimo protiv nezaposlenosti mladih? – Opasnosti gubitka (još) jedne generacije” organizovali su Institut ekonomskih nauka uz finansijsku podršku Konrad Adenauer fondacije i Findomestic banke.

Polaznici Letnje škole su najbolji studenti završnih godina fakulteta društvenih nauka iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Slovenije.

Svi oni su kroz dijalog i brojna pitanja pokušali da dobiju što više saveta i saznaju informacije koje im mogu biti od koristi na putu ka poslovnim uspesima.

Izvor: B92.net

(Visited 270 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments