Kako je Maja Jačević pokrenula vlastiti biznis i postigla uspješne rezultate poslovanja

15 mar

Mlada magistrica pedagogije Maja Jačević se nakon nekoliko kraćih poslovnih angažmana našla na birou za zapošljavanje.


Jačević je ostala rano bez roditelja i oslonca u životu, te je uglavnom sama morala pronalaziti načine kako bi uspjela što kvalitetnije izgraditi svoj život.

U želji da nešto promijeni i sama se pobrine za svoje egzistenciju, prijavila se na javni poziv Općine Centar za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata. Njen projekat je ocijenjen kao projekat vrijedan finansiranja, te su joj je dodijeljeno 10.000 maraka. Puna entuzijazma počela je izgrađivati svoj posao, otvorila je produženi boravak za djecu “Happy Place”.

Sa ovom podrškom koju smo dobili od Općine Centar počeli smo od nule i ta sredstva su nam bila dovoljna za početak da pokrenemo usluge kakve pruža naš produženi boravak. Ova pomoć nam je bila neka vrsta odskočne daske i vjetar u leđa –  zadovoljno je kazala Jačević.

 

Prema riječima ove mlade poduzetnice, veliko je zadovoljstvo živjeti od svoga rada, jer se ujedno radi posao koji se voli i od kojeg se može zaraditi za život.

Pokrenula sam posao za koji sam se i školovala. Svaki početak je težak pa i ovaj naš, ali ja volim raditi sa djecom jer to me čini sretnom i ispunjenom. Posao smo pokrenuli prije četiri mjeseca i sva sredstva smo uložili u opremanje prostora našeg produženog boravka. Trenutno opstajemo od svog rada – istakla je Jačević dodavši da ona i njene pomoćnice kroz kreativne radionice, čitanje, igranje, učenje, pisanje domaćih zadaća, a ponekad i pripremanje rođendanskih proslava, produktivno i zabavno provode vrijeme sa djecom koja borave u njihovom produženom boravku.

Ova vrsta saradnje Općine Centar i mladih ljudi sa inovativnim idejama se pokazala jako kvalitetnom i poželjnom, pa će se sa takvom praksom, kako ističu iz Općine, nastaviti i ubuduće, saopćeno je iz Općine Centar.

Faktor.ba

(Visited 279 times, 1 visits today)
Podijelite članak:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Comments